Wederom schijnwerpers op Caicedo bij sensationele zege op Duitsland

Reacties

Colombia heeft op het WK vrouwenvoetbal voor een daverende verrassing gezorgd door met 1-2 van Duitsland te winnen. Bij de Zuid-Amerikanen waren wederom de schijnwerpers op de pas achttienjarige Linda Caicedo gericht.

Wederom schijnwerpers op Caicedo bij sensationele zege op Duitsland
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
1 - 2
Colombia
Colombia

Ondanks een behoorlijk veldoverwicht en meer dan een handvol kansen wist Duitsland de Zuid-Amerikaanse muur niet te slechten in het eerste bedrijf. Een spaarzame uitval van Colombia vlak na rust zette de wedstrijd op zijn kop. Caicedo maakte haar tweede treffer op de eindronde en de manier waarop was van grote schoonheid. De achttienjarige speelster van Real Madrid dartelde door de Duitse defensie en schoot de bal strak in de bovenhoek.

Caicedo scoorde ook al in de openingswedstrijd van Colombia tegen Zuid-Korea (2-0 winst, red.), maar kende twee dagen voor het duel met Duitsland een angstig moment. Tijdens een loopoefening op de training van las Chicas Superpoderosas zakte Caicedo in elkaar, waarna ze met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar werd ze vrij snel weer uit ontslagen. Caicedo heeft sowieso een rumourig verleden wat haar lichaam betreft. Op haar vijftiende werd bij de Colombiaanse namelijk al eierstokkanker geconstateerd.

Lang leek de treffer van Caicedo genoeg voor de verrassende zege van Colombia op Duitsland, maar de nummer twee van de wereldranglijst kwam toch nog langszij. Lena Oberdorf was het eindstation van een aanval over veel Duitse schijven en de 21-jarige middenvelder werd door goalie Catalina Perez Jaramillo neergelegd binnen de beruchte lijnen. Alexandra Popp bleef vlak voor tijd ijzig kalm door de strafschop  door het midden binnen te schieten.

Toen iedereen zich verzoend leek te hebben met een puntendeling sloeg Colombia uit een corner genadeloos toe. Manuela Vanegas, speelster van Real Sociedad, kopte een corner van Leicy Santos onhoudbaar achter Merle Frohms.

Door de nederlaag heeft Duitsland een zege op Zuid-Korea nodig om de volgende ronde op het WK te bereiken. Colombia staat dankzij de verrassende zege al met een been in de achtste finales.  Een gelijkspel tegen Marokko, dat zondag een historische WK-zege boekte op Zuid-Korea, volstaat voor de Zuid-Amerikanen om de volgende ronde te halen.

Vrouwen WK

Stand Groep H Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Colombia
3
2
0
1
4-2
+2
6
2
Marokko
3
2
0
1
2-6
-4
6
3
Duitsland
3
1
1
1
8-3
+5
4
4
Zuid-Korea
3
0
1
2
1-4
-3
1
* Actueel tot en met 20 aug. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.