Wedden met stats: niemand schiet zo vaak op doel als Haaland

ADVERTORIAL – Hij kwam naar Manchester City om te gaan spelen om de grootste prijzen. Zaterdagavond treedt Erling Haaland voor het eerst in zijn carrière aan in de Champions League-finale. Unibet biedt voor het duel met Internazionale een speciale weddenschap aan. Schiet de topscorer minstens twee keer op doel?

Wedden met stats: niemand schiet zo vaak op doel als Haaland
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

De finale tegen Inter is ook direct het slotstuk van het eerste seizoen van Haaland in het shirt van City. Zijn cijfers bij de Engelse grootmacht zijn verbluffend. In 52 optredens voor The Citizens was de 22-jarige Noor al 52 keer trefzeker. In de Premier League verbrak hij het record van meeste doelpunten in één seizoen door meer dan 34 treffers te maken. Hij eindigde in de competitie op een totaal van 36 doelpunten. In de Champions League staat de teller op twaalf treffers, waarmee Haaland ook de topscorerslijst aanvoert op het hoogste Europese podium.

Unibet biedt voor de Champions League-finale ook een speciale welkomstactie aan voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder. Lees hier meer daarover.

De scoringsdrift van de spits komt ook duidelijk tot uiting in de onderliggende cijfers. Niemand schoot in de Champions League dit seizoen zo vaak op doel als Haaland. De blikvanger van de finalist kwam al tot 25 schoten op doel. De nummer twee op de lijst is Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior (21), gevolgd door een andere ster van de Madrilenen: Karim Benzema (19). Het gemiddelde van Haaland per negentig minuten in dit Champions League-seizoen is 2,98 schoten op doel.

Unibet speelt met een flink verhoogde odd in op de drang naar het doel. Onder de noemer Uniboost Uitblinker is de odd voor minstens twee schoten op doel van Haaland in de reguliere speeltijd tegen Inter verhoogd naar 2.50. Deze speciale quotering is beschikbaar voor alle Unibet-spelers, zowel nieuwe als bestaande spelers in alle leeftijdscategorieën van 18 jaar en ouder.

Uniboost Uitblinker

Wedstrijd: Manchester City - Internazionale
Weddenschap: Erling Haaland, meer dan 1,5 schoten op doel
Odd: 2.50

De maximale inzet bij de Uitblinker is 25 euro. Log in om de speciale odd te zien. Goed om te benadrukken: het gaat om een schot op doel, niet om een doelpoging. De weddenschap wordt afgehandeld volgens Opta-gegevens.

Bij de genoemde statistieken hierboven gaat het ook om schoten op doel in plaats van een doelpoging. Wanneer is nu sprake van een schot op doel? Vanzelfsprekend bij een doelpunt, maar ook in deze gevallen: elke doelpoging die het doel in zou gaan als deze niet zou worden gestopt door de keeper én elke doelpoging die het doel in zou gaan als deze niet zou worden geblokkeerd door de laatste speler (als de keeper al is geklopt).

Beleef de Champions League-finale met extra spanning door mee te spelen bij Unibet! Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstactie, waarbij de odd voor City of Inter als Champions League-winnaar te verhogen is naar 100.00.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's