Website Engelse amateurclub crasht na flirt met Haaland

Reacties
Website Engelse amateurclub crasht na flirt met Haaland
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ashton United, uitkomend op het zevende niveau in Engeland, heeft geprobeerd om zijn selectie te versterken met Manchester City-spits Erling Haaland. De club meldt maandag dat het een officieel verzoek heeft ingediend bij de kampioen van Engeland om de Noor vier weken te huren.

'Het plaatje past gewoon', aldus Michael Clegg, de manager van de club die vlakbij Manchester speelt. 'City speelt niet, en we willen helpen door Erling fit te houden. Dit is beter dan dat hij zes weken gaat golfen. We denken dat hij goed bij ons past en dat hij prima zou zijn voor de dynamiek in de selectie', aldus een ogenschijnlijk serieuze Clegg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

City heeft nog niet op het verzoek gereageerd. Dat is misschien maar beter ook voor Ashton, dat volgens het jaarverslag over 2021 zo'n zeventigduizend pond op de bank heeft staan. Haaland verdient ongeveer 130.000 pond per dag, dus hem vier weken inhuren zou 3,6 miljoen pond, of zo'n vier miljoen euro kosten.

De stunt was vermoedelijk bedoeld om publiciteit te genereren. Dat is aardig gelukt: de berichten gingen viraal en de website van Ashton United was maandagmiddag lange tijd niet of nauwelijks te bereiken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.