'We zullen nog meer aanvallen dan tegen Ajax, wie vindt dat nou niet leuk?'

Reacties

Arne Slot kijkt enorm uit naar de bekerwedstrijd tegen Groene Ster. Het gaat er bij de succesvolle trainer ook niet in dat spelers geen trek zouden hebben in het tussendoortje, dat in ieder geval aan de neus van Ron Vlaar voorbij zal gaan.

'We zullen nog meer aanvallen dan tegen Ajax, wie vindt dat nou niet leuk?'
© Pro Shots

Vlaar heeft opnieuw last gekregen van zijn kuit en kan pas na de winterstop zijn rentree maken. De verwachting is daarom dat Jordy Clasie ook in de laatste twee wedstrijden voor de onderbreking als centrale verdediger zal spelen bij de Alkmaarders. Om te beginnen woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen amateurclub Groene Ster.

'Wij weten hoe mooi het bekertoernooi is. De afgelopen jaren zijn we ver gekomen. Een van de redenen is dat we dit toernooi heel serieus nemen. De spelers beseffen ook wel dat als ze straks topduels willen spelen in dit toernooi, ze ook deze ronde tegen Groene Ster goed moeten presteren', aldus Slot op de clubwebsite.

Termen als onderschatting en motivatieproblemen zorgen bij Slot vooral voor gefronste wenkbrauwen. Hij verwacht dat zijn spelers zin hebben in de wedstrijd. 'We zullen woensdag nog meer aan aanvallen toekomen dan tegen Ajax. Welke voetballer vindt dat nou niet leuk? We moeten doen waar we goed in zijn: goed combineren en mooie aanvallen op de mat leggen.'

Hoewel er van onderschatting volgens Slot dus geen sprake is, geeft de coach zichzelf wel de ruimte om enkele spelers die normaal op de bank zitten op te stellen tegen Groene Ster. 'Het hart van het team blijft staan, want ik geloof er niet in om alles om te gooien. Verder geven we een aantal jongens speeltijd omdat ze dat verdienen. Dat zijn spelers die al een half jaar dicht tegen de basis aan zitten.'

'Bij AZ durven ze nu het woord titelkandidaat wel uit te spreken'
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.