'We verwachten eerst en vooral goals van Huntelaar, en die zal hij ook maken'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar is klaar om zaterdag zijn eerste minuten voor Schalke 04 te maken sinds hij terugkeerde in Gelsenkirchen. Dat vertelde de 37-jarige spits vrijdag, tien dagen nadat hij terugkeerde bij zijn oude liefde, tijdens een persconferentie.

'We verwachten eerst en vooral goals van Huntelaar, en die zal hij ook maken'
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Ook trainer Christian Gross schoof aan. De 66-jarige Zwitser begon met het nieuws Huntelaar fit genoeg is om met de ploeg af te reizen naar Bremen. Door een kuitblessure gingen de eerste twee Bundesliga-duels sinds zijn terugkeer met 1. FC Köln en Bayern München aan hem voorbij, maar de van Ajax overgekomen routinier heeft inmiddels weer gedeeltelijk met de groep meegetraind.

Gross voegde er wel aan toe dat Huntelaar nog geen hele wedstrijd zal spelen. Dat komt nog te vroeg. 'Maar als ik fit ben, kan ik natuurlijk ook negentig minuten spelen', verzekerde Der Hunter. 'Fitheid is bij mij nooit een probleem geweest. Na mijn blessure moet ik de belasting nu weer voorzichtig opbouwen, nu gaat het weer', zei Huntelaar, die twee weken geleden voor het laatst meedeed bij Ajax.

Toen voorkwam Huntelaar puntenverlies tegen FC Twente door als invaller vlak voor tijd twee keer te scoren. Het is precies de reden waarom ze in hem bij Schalke de redder in nood zien, maar de afgelopen week moest hij vanaf de zijlijn toezien hoe ook de duels met 1. FC Köln (1-2) en Bayern München (0-4) verloren gingen en de achterstand van hekkensluiter Schalke op de concurrentie verder toenam.

© Pro Shots

'Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk weer op het veld staan, maar je moet een blessure goed laten genezen. Anders hou je week na week problemen en gaat de blessure niet over', vervolgde Huntelaar, die aanknopingspunten zag in beide duels. 'Tegen Köln speelden we goed, vooral in de tweede helft. Die wedstrijd hadden we niet mogen verliezen. En tegen Bayern hebben we ook goede kansen gehad.'

Hoppe
Matthew Hoppe was in beide wedstrijden de centrumspits van Schalke. Gross hoopt dat de negentienjarige Amerikaan, clubtopscorer met vijf Bundesliga-goals, in het bijzonder kan profiteren van de bakken aan ervaring van Huntelaar. 'Hij kan een belangrijk rolmodel voor hem zijn. Maar we verwachten eerst en vooral doelpunten van hem, natuurlijk. En die zal hij ook maken.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Arminia Bielefeld
34
9
8
17
26-52
-26
35
16
1. FC Köln
34
8
9
17
34-60
-26
33
17
Werder Bremen
34
7
10
17
36-57
-21
31
18
Schalke 04
34
3
7
24
25-86
-61
16
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.