Aubameyang blikt terug: 'Hij was een beetje dik, maar nog steeds de beste'

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang staat woensdag tegenover zijn oude werkgever AC Milan. De spits van Chelsea haalt herinneringen op over onder anderen Carlo Ancelotti en Ronaldo. 

Aubameyang blikt terug: 'Hij was een beetje dik, maar nog steeds de beste'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 0
AC Milan
AC Milan

Chelsea heeft in de derde speelronde van de Champions League een goed resultaat nodig om zicht te blijven houden op een ticket voor de play-offs van het miljardenbal. Aubameyang kan in ieder geval een kijkje in de keuken geven bij zijn voormalige club Milan, waar hij overigens nooit doorbrak. Toch zijn de jaren op Milanello de Gabonees international bijgebleven.

'Om eerlijk te zijn, was hij toen een beetje dik', refereert Aubameyang aan Ronaldo, die bij Milan aan zijn laatste Europese avontuur bezig was. 'Maar hij was nog steeds de beste. Ik zal nooit vergeten dat Ancelotti hem naar zijn conditionele staat vroeg. Ronaldo zei: Wat wil je dat ik doe, rennen of doelpunten maken? Ancelotti zei: Doelpunten maken. De volgende wedstrijd scoorde hij twee keer. Dat hoort bij het karakter van een spits. Als je vertrouwen krijgt, maak je doelpunten. Die mentale kracht heb je nodig.'

Een kind
Na uitleenbeurten aan Dijon, Lille, AS Monaco en Saint-Étienne trok Aubameyang de deur in Milaan in de winter van 2011 achter zich dicht. 'Ik was nog maar een kind tussen al die sterren. Ik probeerde gewoon zo veel mogelijk mee te pikken in mijn carrière. In die tijd had Milan een erg goede ploeg. Ronaldo, Maldini, Nesta... Ik was nog jong en koos ervoor te vertrekken.'

Via Borussia Dortmund, Arsenal en Barcelona belandde Aubameyang deze zomer bij Chelsea. De 33-jarige aanvaller wacht nog op zijn eerste doelpunt namens The Blues in de Champions League.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.