Warmbloedig Real Betis heeft vacature, koele Cocu kandidaat

Reacties

Hij was de eerste trainer sinds 2003 die in één seizoen drie punten overhield aan het bezoek aan zowel Camp Nou als Santiago Bernabéu. Toch maakt Quique Setién na twee jaar plaats bij Real Betis en biedt hij mogelijk Phillip Cocu een kans diens carrière te hervatten.

Warmbloedig Real Betis heeft vacature, koele Cocu kandidaat

De naam Cocu circuleert namelijk als nieuwe trainer van Real Betis. Hij zou volgens Spaanse media bovenaan het kandidatenlijstje staan. Vooralsnog gaat het om speculaties en geruchten. Contact is er (nog) niet geweest. Maar de Spaanse club is na de bevestiging van het vertrek van Setién wél op zoek naar een nieuwe trainer, terwijl de oud-international na bijna een half jaar na zijn afscheid bij Fenerbahçe weer toe is aan een nieuw hoofdstuk in zijn trainersloopbaan.

Cocu zou in Sevilla in elk geval twee oude bekenden tegenkomen. Naast Andrés Guardado, met wie hij samenwerkte bij PSV, is dat Lorenzo Serra Ferrer. De Spanjaard vervult bij Betis de functie van technisch directeur, waar hij in zijn tijd als trainer van Barcelona werkte met de Nederlander.

Cocu komt bij Real Betis allerminst terecht in een rustige omgeving. Juist Serra Ferrer werd opvallend genoeg niet genoemd in de afscheidsbrief van Setién. De afzwaaiende trainer bedankte de spelers, de fans, de medewerkers. 'Ik ben vergeten hem te noemen', reageerde Setién met ironie. De relatie was niet bijster warm. 'Ik heb al enige tijd niet meer gesproken met Serra Ferrer. Hij is geen man van veel woorden en ik heb daarvoor ook weinig met hem gesproken.'

Setién, geboren in de noordelijke provincie Cantabrië, besefte dat zijn nuchterheid soms botste met de emotionele beleving in Sevilla. 'Het is duidelijk dat de passie van de Betis-fans wat ingaat tegen een man uit het noorden, die zaken meer uitlegt via de ratio. Er waren misverstanden, die verder gingen dan het voetbal.'

De beroerde resultaten in de tweede seizoenshelft kostten Cruijff-adept Setién zijn baan. Alle goede hoop op (Europese) successen verdween gaandeweg steeds verder naar de achtergrond. Zijn laatste duel op de Betis-bank was wel fraai. Real Madrid werd op eigen veld geklopt, waardoor hij de eerste trainer werd sinds 2003 die in La Liga won bij zowel Barcelona als Real Madrid. Een uur na deze historische prestatie werd officieel bekend gemaakt dat hij per direct Estadio Benito Villamarín achter zich laat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.