Griezmann berooft Eredivisie van zijn talenten, warm gebaar Boer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Griezmann berooft Eredivisie van zijn talenten, warm gebaar Boer

• Dat Antoine Griezmann een groot fan is van het computerspel Football Manager, is geen geheim meer. Vaak genoeg deelt hij zijn sterrenteam, zo ook weer op de maandagavond. De aanvaller van Atlético Madrid heeft Arsenal onder zijn hoede en met die club heeft hij de Eredivisie van zijn grootste talenten beroofd. Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt spelen niet meer voor Ajax, Hirving Lozano is weggekocht bij PSV. Griezmann heeft een echte speurneus, want zelfs de nog niet volledig doorgebroken Ryan Gravenberch is al op de radar van de Fransman verschenen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Diederik Boer heeft zondag de zesjarige Cas een hart onder riem gestoken. De doelman van PEC Zwolle gaf de jongen zijn shirt en handschoenen na het duel met Willem II. Het was meer dan alleen een materiële handreiking naar de jongen die na het verlies van een vinger vreesde zijn keepersdroom te moeten opgeven. 'Kop op jongen, met negen vingers kun je het zelfs tot Ajax schoppen', sprak Boer uit eigen ervaring de jongen moed in.

• Bij Ajax is de blik gericht op de Champions League-kraker tegen Juventus. De Amsterdamse club vergeet niet dat het vandaag ook de dag is dat een voormalig Ajax-aanvaller zijn 48ste verjaardag viert. En dat doe je natuurlijk met wat hoogtepunten van Finidi George.

Finidi schitterde niet alleen in het Ajax-shirt. Ook als Nigeriaans international deed hij op het hoogste podium dingen die hem tot een Super Eagles-held maakten, zoals de FIFA laat zien. 

Cristiano Ronaldo heeft inmiddels de nodige treffers gemaakt op het Champions Legaue-podium. Op de dag af precies tien jaar geleden zorgde de Portugees met deze knal dat Manchester United met 1-0 won van FC Porto.

'Hij sprintte niet het veld af bij een wissel en hij gaf Van Bronckhorst geen hand. Nou, nou, wat erg allemaal. Niet slim, maar geen doodzonde toch?'
Willem van Hanegem neemt het in zijn column in het AD op voor Feyenoord-aanvoerder Jordy Clasie, die zaterdag de nodige kritiek over zich heen kreeg na zijn veelbesproken wissel. 'Ik lees de meest verschrikkelijke dingen over die jongen. Terwijl hij snel na afloop al sorry heeft gezegd en niemand toch serieus hoeft te twijfelen over zijn liefde voor de club? Steun die gozer, laat die jongens na een klein foutje niet als een baksteen vallen. En stop met al die verwensingen die echt zo grof zijn dat ik er stil van werd.'

• De Premier League-kraker Liverpool – Chelsea ging niet onopgemerkt voorbij aan Ryan Babel. De Oranje-international twitterde er op los en daarbij haalde hij en passant ook nog wat oud zeer naar boven. 'Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, Hazard net twee kansen gemist! Ook gebrek aan kwaliteit zeker? Moeten ze m nu wisselen?', verwees Babel fijntjes naar de kritiek die de twee oud-internationals hadden op de Fulham-aanvaller na Nederland – Duitsland. Babel deelde vervolgens ook nog extra tik uit aan het adres van Van der Vaart.

• In Rotterdam zullen ze hem niet snel vergeten, John Guidetti. Vandaag is het er een extra reden hem in het zonnetje te zetten. De Zweedse spits viert namelijk zijn 27ste verjaardag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.