Wagué geeft bij Barça goede voorbeeld aan Reis

Reacties

Barcelona-trainer Ernesto Valverde haalt Moussa Wagué volgend seizoen bij de eerste selectie. Daarmee geeft hij een duidelijk signaal af.

Wagué geeft bij Barça goede voorbeeld aan Reis

Wagué is een Senegalese rechtsback die vorig jaar het tweede elftal van Barça kwam versterken. Aan het einde van dit seizoen kreeg de back al wat speeltijd in de hoofdmacht en volgend seizoen kan hij Barcelona B dus definitief achter zich laten. Hij speelde twintig wedstrijden voor het tweede elftal.

De situatie van Wagué is een droomscenario voor Ludovit Reis. De middenvelder maakt deze zomer de overstap van FC Groningen naar Catalonië en ook de jeugdinternational van Oranje komt in Barça B terecht. Hij tekende een driejarig contract met de optie voor nog twee jaar.

Reis is een stuk jonger dan Wagué en zal als middenvelder te maken hebben met fikse concurrentie in het eerste elftal. Toch is duidelijk dat Barcelona de spelers uit het tweede elftal niet altijd links laat liggen. Barça werd dit seizoen kampioen van Spanje, maar in de Champions League en strijd om de Copa del Rey ging het mis voor de manschappen van Valverde.

Reis na droomtransfer: 'Ben gehaald voor de Busquets-rol'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.