Waarom we VI voor leden bannervrij maken

Reacties

Vanaf 4 september krijgen betalende leden van het weekblad en VI PRO geen banners meer te zien op VI.nl en in de VI-apps. Daarmee denken we beter vorm te kunnen geven aan onze missie: context bieden bij het dagelijkse voetbalnieuws.

Waarom we VI voor leden bannervrij maken

Sinds we gestart zijn met VI PRO als dagelijks platform waarop we het verhaal achter voetbalnieuws vertellen, hebben we talloze keren de vraag gekregen van leden waarom ze op VI.nl nog steeds banners te zien krijgen. Dat heeft ons aan het denken gezet.

Dit initiatief start bij het stellen van de kernvraag: waarom krijgen bezoekers eigenlijk banners te zien op VI.nl? Video-blasters, streamers, display advertenties en homepage takeovers maken een website niet bepaald mooier. Toch zijn deze banners tot op zekere hoogte een noodzakelijk kwaad. Wij hebben inkomsten nodig om te blijven investeren in kwaliteitsjournalistiek.

In een wereld waarin Google en Facebook meer dan de helft van de wereldwijde digitale advertentie-inkomsten in hun zak steken, geloven wij dat een betaalde relatie op de lange termijn de enige manier is om deze kwaliteitsjournalistiek te borgen. Gelukkig vinden onze leden onze journalistiek zo waardevol dat we Facebook en Google steeds minder nodig hebben. VI PRO blijft als grootste betalende voetbalcommunity groeien en ook het aantal weekbladabonnees stijgt weer.

Door iedere dag context te bieden bij het dagelijkse voetbalnieuws willen we waarde toevoegen voor lezers. Dat lukt het best wanneer die lezers dat zelf financieel mogelijk maken. In plaats van dat we zoveel mogelijk bezoekers moeten verzamelen in de hoop dat iemand op een banner gaat klikken waar hij helemaal niet voor gekomen is.

Daarom hebben we de knoop doorgehakt: als abonnee word je op VI.nl nooit meer lastig gevallen door advertenties tussen nieuwsartikelen en hoef je geen pre-rolls meer te kijken voor een video.

Voor de miljoenen bezoekers van VI.nl die nog geen abonnee zijn, verandert verrassend weinig. Het nieuws op VI.nl, de duiding in audio’s en de achtergronden in video’s blijven gewoon te lezen, te luisteren en te bekijken. Alleen zal je daarbij af en toe een banner zien.

Uiteraard hopen we jullie te overtuigen van de toegevoegde waarde van een abonnement. Gewoon, door te doen waar we sinds 1965 als tijdschrift in uitblinken: kwalitatieve stukken schrijven over het spel waar we samen van houden. Ruim tienduizend voetballiefhebbers steunen die missie met een digitaal abonnement op VI PRO. Wanneer dat aantal net zo hard blijft groeien als de afgelopen jaren, kunnen wij onderscheidende journalistiek blijven maken. Denk aan ons onderzoek naar de bestuurlijke crisis bij ADO Den Haag of ons achtergrondstuk over Barcelona dat verandert in een koopclub.

Wij gaan door met het maken van dergelijke verhalen. En als lid word je bij het lezen, luisteren of bekijken daarvan niet langer onderbroken door banners. Dat lijkt ons wel zo prettig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.