Waarom United-icoon Neville denkt dat McClaren Ten Hag verder zal helpen

Reacties

Manchester United-icoon Gary Neville denkt dat Erik ten Hag er goed aan heeft gedaan om Steve McClaren aan te stellen als zijn assistent. Zijn ervaring gaat volgens Neville van pas komen in zijn tijd als trainer van United.

Waarom United-icoon Neville denkt dat McClaren Ten Hag verder zal helpen
© Pro Shots

'Ten Hag komt als een succesvolle coach, die veel gewonnen heeft, binnen bij United. Het is een trainer die geloof heeft in zichzelf en in staat is om iets op te bouwen', begint Neville op de clubkanalen van United. 'Maar ik denk wel dat hij iemand nodig heeft die hem kan vertellen over de stadions, de scheidsrechters en de voetbalcultuur in Engeland. McClaren heeft enorm veel ervaring. Niet alleen bij Manchester United, maar natuurlijk ook in het Engelse voetbal.'

Neville vergelijkt de rol van McClaren met die van Brian Kidd naast Pep Guardiola. 'Ik heb veel wedstrijden van City gedaan voor tv. En je hoort gewoon steeds zo’n stemmetje die zegt: "Kijk, Pep, je bent nu in dit stadion. Hier gaat er zo en zo aan toe". Dat soort dingen heb je nodig als nieuwe manager. Ten Hag heeft ook Darren Fletcher daarvoor en er zijn nog meer mensen bij de club met die ervaring. Toch lijkt het op een nieuw begin, er vertrekken veel mensen. Het is echt een nieuwe start. Na de laatste twaalf maanden is het ook echt noodzakelijk.'

In de laatste Pak Schaal Podcast gaat het ook uitgebreid over Erik ten Hag zijn periode bij Ajax. En of hij in Engeland gaat slagen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.