Waarom Slot de Johan Cruijff Arena 'bijna ontevreden' verliet

Na de coup bij aartsrivaal Ajax kan Feyenoord de landstitel ruiken. De koploper won zondag met 2-3 in de Johan Cruijff Arena en zette de naaste achtervolger op zes punten. Toch bleef trainer Arne Slot voorzichtig.

Ajax
Ajax
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Met nog acht wedstrijden te gaan ligt Feyenoord op pole position voor het eerste kampioenschap sinds 2016/17. 'Dat we daarvoor meedoen, durf ik wel te zeggen', zei Slot bij ESPN met gevoel voor understatement. 'Dat we er fantastisch voor staan, is ook duidelijk. Het is een geweldige overwinning hier, maar wij weten ook hoe veel moeite het ons kost om te winnen. Daar is helemaal niks mis mee en dat doen we heel vaak.'

In de Johan Cruijff Arena schoot het alle kanten op. Feyenoord kwam op voorsprong, ging met een achterstand rusten, maar keerde de wedstrijd alsnog om. 'Ik heb in de rust gezegd: als wij minder duels winnen, gaan we hier niet winnen', haalde Slot terug. 'In de tweede helft ging dat veel beter en waren we veel geduldiger in de opbouw. We speelden heel erg goed, waardoor Ajax niet meer in het duel kon komen.'

Bijna ontevreden
Slot hoopt vooral dat het zijn ploeg lukt om de huidige vorm vast te houden. 'We zijn ontzettend blij dat we hebben gewonnen van een sterke tegenstander, ook nog een concurrent van ons. Met een 2-2 denk ik dat je bijna ontevreden zou zijn. Dit is ook een fysieke prestatie die tot de verbeelding spreekt. Als we dat kunnen blijven leveren en niemand raakt geblesseerd, dan staan we er ontzettend goed voor.'