Waarom Porto-trainer Sérgio Conceição een bijzondere 'Kuip-relatie' onderhoudt

Reacties

Voor FC Porto-trainer Sérgio Conceição heeft het Europa League-duel met Feyenoord van donderdagavond een bijzonder tintje. De Portugees keert terug in het stadion waar hij ooit als speler furore maakte.

Waarom Porto-trainer Sérgio Conceição een bijzondere 'Kuip-relatie' onderhoudt
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
FC Porto
FC Porto

Op 20 juni 2000 legde Portugal met 3-0 Duitsland over de knie tijdens het EK. Een verrassende uitslag, omdat de Zuid-Europeanen al voor de wedstrijd zeker waren van plaatsing voor de kwartfinale. Verantwoordelijk voor de volledige productie was Conceição, op wie Die Mannschaft die avond in De Kuip totaal geen vat had.

Later dat jaar was de vleugelspeler namens Portugal nog eens trefzeker in het stadion van Feyenoord. Met zijn treffer leidde hij de nederlaag van Oranje in het WK-kwalificatieduel in. Mede daardoor liep het Nederlands elftal deelname aan het WK 2002 mis.

Tijdens de persconferentie in de aanloop naar het duel met Feyenoord kreeg Conceição logischerwijs vragen over zijn 'Kuip-relatie'. 'Die wedstrijd tegen Duitsland zal me altijd bijblijven, het vervult me nog steeds met trots. Het is een van mijn mooiste momenten als speler. Ik denk er nog vaak aan terug, maar het zit niet steeds in mijn hoofd.'

Details
Conceição denkt dat zijn team aan de bak moet tegen Feyenoord. 'Het zal om details gaan, in de voorbereiding hebben we gelet op dat soort details. Feyenoord is een typisch Nederlandse ploeg, in die zin dat in hun wedstrijden vaak veel doelpunten vallen. Je kunt wel hun duels analyseren, maar in de praktijk loopt het waarschijnlijk anders.'

Het is overigens nog onduidelijk of Jesús Corona fit genoeg is om aan te treden in De Kuip. De ex-speler van FC Twente speelt tegenwoordig vaak als rechtsback. Twee weken terug won FC Porto tijdens de eerste speelronde met 2-1 van Young Boys, Feyenoord verloor met 1-0 bij Rangers FC.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.