Waarom onze talkshow met Kees Jansma gaat verhuizen

Reacties

Voetbal International Live is per ingang van 11 januari wekelijks op maandag om 16.00 uur te bekijken. Hier lichten we onze verhuizing van zondag naar maandag toe.

Waarom onze talkshow met Kees Jansma gaat verhuizen
© Pro Shots

Bij de start van het nieuwe seizoen zijn we begonnen met een wekelijks praatprogramma op zondagmorgen. Onder leiding van Kees Jansma hebben we zo zestien uitzendingen gemaakt. We bespraken de voetbalactualiteiten met gasten die varieerden van Sparta-speler Abdou Harroui tot FC Groningen-directeur Wouter Gudde en van straatvoetballer Soufiane Touzani tot recordinternational Wesley Sneijder.

We zijn blij dat er publiek blijkt te zijn voor een programma waar inhoudelijk over voetbal gesproken wordt. Live haalden we via onze eigen site en Youtube wekelijks tussen de 50.000 en 120.000 kijkers. De gemiddelde kijktijd was meer dan twintig minuten. Via losse clips op social media liep het bereik van onze uitzending gedurende de week op tot 400.000. Een aantal waar we vooraf blind voor getekend zouden hebben.

Mede vanwege het succes van de ochtendshow hebben we besloten om tijdens het EK met een dagelijks programma in de morgen te komen. We kijken er nu al naar uit om dagelijks alle actualiteiten rond Oranje en de andere deelnemers te bespreken met onze eigen journalisten en experts van buiten.

Toch gaan we met onze wekelijkse uitzending verhuizen. We zagen dat kijkers onze show vaak op maandag nog beter wisten te vinden dan op zondag. Dat heeft ons aan het denken gezet over het tijdstip van uitzenden. Zeker in een maand vol toppers is het zonde om wekelijks voor te gaan beschouwen op wedstrijden die een paar uur later gespeeld worden. Dan heeft het op maandag minder zin om ons programma terug te kijken. Dus gaan we tot het eind van het seizoen uitzenden op maandagmiddag 16.00 uur. Een tijdstip waarin we terug kunnen kijken op het afgelopen weekend, maar ook alweer de blik vooruit kunnen werpen richting het komende schema.

Daarmee beginnen we maandag 11 januari om 16.00 uur. Dan is John van ’t Schip te gast om met ons terug te kijken op Ajax -PSV. De topper die zondag om 16.45 uur afgewerkt wordt in de Johan Cruijff Arena. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.