Waarom Messi de beste voetballer aller tijden is

Reacties

Wie is de beste voetballer aller tijden? Het is een vraag die de inleiding vormt tot nooit eindigende discussies. Want hoe vergelijk je spelers die op verschillende posities uitkomen? En minstens zo lastig: hoe zet je spelers uit verschillende tijdperken tegen elkaar af?

Waarom Messi de beste voetballer aller tijden is

In de VI Special 100 Beste Voetballers Aller Tijden staat Lionel Messi op de eerste plaats, het resultaat van langdurige discussies op de redactie. De sterspeler van Barcelona, die nog altijd maar 29 jaar oud is, stelde de afgelopen jaren het ene na het andere record scherper en veroverde ook nog eens vele hoofdprijzen. Omdat Messi al die trofeeën koppelt aan zo veel schoonheid, is hij voor VI de allerbeste ooit.

Messi won met Argentinië alleen nog geen aansprekend landentoernooi. Dat kan van Diego Maradona, de nummer twee op de lijst, niet worden gezegd. El Pibe de Oro zal voor altijd de personificatie zijn van de Argentijnse WK-winst in 1986.

Op de derde plaats treffen we de eerste Europeaan: Johan Cruijff, die elke ploeg waarin hij speelde op sleeptouw nam. De topvijf wordt gecompleteerd door drievoudig wereldkampioen Pelé en Alfredo Di Stéfano, wéér een Argentijn.

100 Beste Voetballers Aller Tijden

100 Beste Voetballers Aller Tijden

De special 100 Beste Voetballers Aller Tijden ligt vanaf 6 juni in de winkel. Hij is ook te bestellen in de VI Webshop.
VI-abonnees profiteren van 30% korting!

Bestel de special

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.