Waarom Maurice Steijn niet maximaal kan genieten van de Houdini-act met Sparta

Reacties

Dankzij een spectaculaire comeback blijft Sparta Rotterdam in de Eredivisie. Maurice Steijn is er dolblij mee, maar gaf zondag toe dat hij er nog niet maximaal van kan genieten. Dat heeft alles te maken met wat er in de afgelopen week buiten Sparta om in zijn leven gebeurde.

Waarom Maurice Steijn niet maximaal kan genieten van de Houdini-act met Sparta
© Pro Shots

Steijn stapte ruim drie weken geleden in bij Sparta, dat toen nog onderaan stond op de ranglijst. De opvolger van Henk Fraser bewees zich als een heuse wonderdokter: Steijn pakte met zijn ploeg tien punten uit de laatste vier wedstrijden en eindigde daardoor als veertiende in de Eredivisie. Voor de Spangenaren was het een onwaarschijnlijke ontsnapping.

'Uiteraard ben ik blij met de mooie prestatie die we geleverd hebben. Heel blij zelfs. Maar je plaatst het wel meteen in perspectief', zei Steijn zondag na de 1-3 zege op Heracles Almelo. Vier dagen daarvoor had de trainer, na de gewonnen kelderkraker tegen PEC Zwolle, al bekendgemaakt dat hij en zijn gezin bedreigd werden door enkele fans van NAC Breda. En dan was er ook nog het afschuwelijke nieuws over Ralf Seuntjens, bij wie een tumor is ontdekt. Steijn werkte in het verleden vier jaar samen met de aanvaller en heeft nog altijd goed contact met hem.

'Het nieuws over Ralf is natuurlijk het allerergste. Dat zoiets hem overkomt, raakt mij enorm', vertelde Steijn. 'En dan zijn er ook nog die bedreigingen, die in de afgelopen dagen gewoon zijn doorgegaan. Maandag sluit ik deze week af met aangifte doen. Dat is gewoon heel jammer, dat dat nodig is. Dit gaat gewoon veel te ver.'

De Sparta-selectie reisde zaterdag al af naar Almelo, om in alle rust toe te kunnen leven naar het beslissende duel van zondag. Op zaterdagavond was Steijn echter niet bezig met de voorbereiding op de wedstrijd, maar met het regelen van beveiliging voor zijn gezin.

'Ik heb geprobeerd om dat bij mijn spelers weg te houden en dat is ook wel gelukt. En nu zie je maar weer hoe dicht emoties bij elkaar kunnen liggen', besluit Steijn. 'Aan de ene kant heb je een heel naar gevoel over wat er gebeurt rondom je gezin en met Ralf, en aan de andere kant is er de enorme euforie van het in de Eredivisie houden van Sparta. Ik ben wel iets gewend in mijn leven, maar deze rollercoasterweek was heel erg.'

Lees via VI PRO meer over de ontsnapping van Sparta Rotterdam: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.