'Waarom Man City plotseling af wilde van ontevreden Cancelo'

Reacties

Dat João Cancelo aan de vooravond van een vertrek naar Bayern München staat, was maandag misschien wel het verrassendste transfernieuws van de dag. Volgens Engelse media vond manager Pep Guardiola het echter beter dat de Portugese vleugelverdediger zou vertrekken bij Manchester City om de harmonie in de kleedkamer niet in gevaar te brengen.

'Waarom Man City plotseling af wilde van ontevreden Cancelo'
© Pro Shots

Cancelo was voor het WK nog basisspeler bij City, maar keerde volgens The Athletic vol frustraties terug uit Qatar omdat hij tijdens het toernooi op de bank belandde bij Portugal. Eenmaal teruggekeerd in Manchester werd zijn gemoedstoestand er volgens het doorgaans goed ingevoerde medium niet beter op, toen Guardiola hem diverse keren op de bank zette. Ook zinde het de 28-jarige back niet dat de Spaanse manager hem begin januari tegen Chelsea opstelde als rechtsbuiten en in de rust wisselde.

Cancelo staat er volgens insiders om bekend dat hij moeite heeft met een reserverol. Waar spelers als Nathan Aké, Gabriel Jesus en Bernardo Silva zich vorig seizoen als professional wel schikten in een bijrol, lukt het de temperamentvolle Portugees niet om zijn frustraties te verbergen als hij niet voorkomt in de plannen van zijn trainer. Zijn reactie op zijn reserverol tegen Arsenal afgelopen vrijdag was volgens The Athletic de spreekwoordelijke druppel voor Guardiola, die het daarop beter achtte dat Cancelo vertrok.

Het FA Cup-duel met Arsenal was voor Cancelo de derde wedstrijd op rij waarin hij vanaf de bank moest toekijken. Vanaf die plek zag hij uitgerekend zijn concurrent Aké op de linksbackpositie uitgroeien tot matchwinner. Toen Guardiola na afloop naar de recente prestaties van de Oranje-international werd gevraagd, leek hij woorden over de onvrede van 'Mr Cancelo' in te slikken. 'Niet een persoon in de kleedkamer... misschien... nee, ik denk het niet... er is niemand die níét blij is voor hem.'

De lichaamstaal van Cancelo, die op Instagram al afscheid heeft genomen van City, zei volgens The Athletic iets anders. De uitkomst van een gesprek met Guardiola was dat een transfer het beste was. Dat Bayern zich vervolgens meldde, kwam City bijzonder goed uit. De angst binnen de club was dat Cancelo met zijn houding een negatieve invloed op de spelersgroep zou hebben gehad. Een vervanger lijkt er overigens niet te komen. Met Aké en Rico Lewis denkt Guardiola genoeg alternatieven te hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.