Waarom Klopp De Magiër van Forest eigenlijk Manager van het Jaar vindt

Reacties

De terugkeer van Nottingham Forest in de Premier League na 23 jaar is ook het verhaal van de wederopstanding onder Steve Cooper. De Welsh manager die de trots terugbracht op City Ground.

Waarom Klopp De Magiër van Forest eigenlijk Manager van het Jaar vindt
© Pro Shots
Huddersfield Town
Huddersfield Town
0 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Cooper werd in september naar voren geschoven als opvolger van Chris Hughton, die na de slechtste start in honderd jaar de club als hekkensluiter in het Championship achter zich liet. De nieuwe leiding zorgde voor nieuwe impulsen en vooral betere resultaten met de ultieme bekroning de gewonnen play-offs op Wembley. Met dank aan De Magiër, zoals Cooper werd genoemd.

'Ik wil jullie een paar dingen zeggen', hield Cooper zijn spelers voor na het succes tegen Huddersfield Town. 'Ik wil jullie mee terug nemen naar onze meeting, waarin we spraken over familie. Wees er zeker van dat je vandaag tijd doorbrengt met je familie, met de mensen die goed voor je zijn in je leven. Want niemand is trotser op jullie dan zij. Een daarnaast… welkom in de Premier League.'

Cooper had de trots teruggebracht bij de wegkwijnende grootmacht Forest. De herwonnen trots over de geleverde prestatie daalde ook zeker neer op de Welsh manager. Zijn Liverpool-collega Jürgen Klopp had hem al aangewezen als dé manager van het Jaar. 'Wat hij heeft gedaan bij Forest, is crazy', zei de Duitse winnaar van de ereprijs nog voor de finale op Wembley.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Emoties toonde Cooper ook. Zijn stem kraakte en de tranen welden op, toen hij de bijbehorende prijs in handen had. Twee keer eerder had hij als manager van Swansea City aan de verliezende kant gestaan. En nu was het wel raak.

Cooper deelde het succes met zijn spelers en staf en met eigenaar Evangelos Marinakis. De Griek was niet altijd even populair bij de achterban, maar kreeg alle lof van zijn manager. 'Hij heeft geld gestoken in een voetbalclub. Hij heeft mij ook altijd gesteund. Hij is tegen mij op z'n best als we niet wonnen. Hij zei de waarheid', aldus Cooper over Marinakis en diens staf. 'Het is een echt groep die aan elkaar vast en die maar één ding wilde. En waarin we zijn geslaagd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.