Waarom Jørgensen bij Feyenoord van zijn stuk werd gebracht door Van Persie

Reacties

Nicolai Jørgensen probeert uit het dal te klimmen waarin hij de afgelopen anderhalf jaar raakte. Vorig seizoen wilde er maar weinig lukken bij de Deen, zelfs niet wanneer zijn idool Robin van Persie naast hem stond in de aanvalslinie.

Waarom Jørgensen bij Feyenoord van zijn stuk werd gebracht door Van Persie
© Pro Shots

'Als hij niet speelde en ik wel, deed ik het fantastisch en wanneer ik op de bank zat, was Robin geweldig. Maar samen… Op één of andere manier werkte dat niet', zegt Jørgensen in een interview met Voetbal International. Het besef dat hij met zijn voorbeeld zou gaan samenspelen maakte Jørgensen aanvankelijk hoopvol, maar in praktijk pakte het niet goed uit.

'Toen hij kwam, was ik starstruck. Ik was vroeger een groot fan van hem. En toen ging-ie naar Manchester United, haha. Arsenal is mijn club, hè, vanaf dat moment ben ik op hem gaan letten. Tegen mijn vrienden zei ik: Arsenal heeft nú een speler... Dat wordt een wereldster. The next Thierry Henry. Ik wilde in die tijd de Adidas F50 hebben, de schoenen waarop Van Persie speelde', roept Jørgensen in herinnering.

Afstand
De eerste weken hield de spits wat afstand van zijn collega-spits. 'Het voelde toch op één of andere manier raar. Ik wilde me ook niet opdringen. Was natuurlijk nergens voor nodig, Robin bleek een ontzettend aardige gozer, betrokken, behulpzaam. Toen hij vertrok, kreeg ik zijn shirt en nog steeds probeert-ie me te helpen als we elkaar zien.'

'Ik heb zelf dan ook geen moment gehad dat ik dacht: Had Feyenoord hem maar níét gehaald. Integendeel. Robin zal voor mij altijd speciaal blijven, de allerbeste met wie ik ooit heb gespeeld. Ik heb veel van hem geleerd', zegt de Deense aanvaller dankbaar.

'Kijk, zijn touch is niet te evenaren, da's natuurtalent, maar de manier waarop hij bewoog, hoe hij schoot, dat zijn dingen waarop ik echt wel heb gelet. Je ziet: ik kan erover treuren, of er gewoon op een andere manier naar kijken en er het beste uithalen.'

In de nieuwe Voetbal International en op VI PRO lees je het volledige interview met Nicolai Jørgensen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer N. Jørgensen
Meer over N. Jørgensen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.