Guardiola legt uit waarom hij Haaland met vijf goals op zak naar de kant haalde

Reacties

Erling Haaland speelde dinsdagavond een heldenrol bij Manchester City in de verpulvering van RB Leipzig. De grote Noor had binnen een uur vijf doelpunten te pakken, maar werd vervolgens naar de kant gehaald. Pep Guardiola legt uit waarom.

Guardiola legt uit waarom hij Haaland met vijf goals op zak naar de kant haalde
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
7 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Vijf treffers in één wedstrijd. Daarmee evenaarde Haaland het record van Lionel Messi, die er eveneens vijf maakte in 2012 tegen Bayer Leverkusen. Ook Luiz Adriano maakte er namens Skahktar Donetsk ooit vijf in één duel. Haaland kreeg de kans om dat record niet alleen te evenaren, maar ook te breken. Maar dat zag Guardiola niet zitten en dus haalde hij zijn spits naar de kant.

'Als hij dat op 22-jarige leeftijd al bereikt, wordt het leven wel saai', vertelde Guardiola na afloop op de persconferentie. 'Nu heeft hij nog een doel om naartoe te werken. Nee hoor, ik heb hem naar de kant gehaald omdat de wedstrijd over was.' Met zijn vijf treffers staat Haaland nu op tien treffers dit seizoen in de Champions League. Tevens is hij topscorer van de Premier League met 28 goals.

'Wat moet ik zeggen? Het probleem is dat hij kritiek krijgt zodra hij een keer geen twee of drie doelpunten maakt. Vandaag maakte hij er vijf in dertig tot 35 balcontacten. Dat is wat we willen, maar dat is niet gemakkelijk.' Vorige week tegen Leipzig kwam Haaland niet tot scoren. 'Het is moeilijk scoren als je weinig ballen krijgt. Soms ligt dat aan hem, omdat hij niet genoeg beweegt, maar soms is dat ook onze schuld, zoals vorige keer tegen Leipzig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.