Waarom De Mos Timber zou laten staan boven De Ligt

Reacties

Volgens Aad de Mos doet bondscoach Frank de Boer er verstandiger aan om Jurriën Timber in zijn basisopstelling te laten staan. Zelfs nu Matthijs de Ligt weer speelklaar is voor het duel met Oostenrijk.

Waarom De Mos Timber zou laten staan boven De Ligt
© Pro Shots

Timber vulde de rol als derde centrale verdediger naast Daley Blind en Stefan de Vrij uitstekend in tegen Oekraïne. Dat zag ook De Mos. 'Iedereen moet in Nederland zo het elftal kunnen opnoemen', zegt de oud-trainer. 'Dan heb je een toernooiploeg. Dat zie je ook bij kampioensploegen bij clubteams. De plaatsen moet je verdienen. Het zou niet gepast zijn om Timber eruit te halen en De Ligt erin te zetten. Waarom?'

Ook het feit dat de Oostenrijkers veel lengte hebben en daardoor gevaarlijk kunnen worden uit standaardsituaties, is volgens De Mos geen reden om De Ligt te laten starten. 'Timber doet het goed en je gaat uit van balbezit', gaat de oud-coach van onder meer Ajax verder. 'Je gaat dan niet denken aan corners en vrije trappen. Dat noem ik negatief denken. We gaan vooruit spelen net als tegen Oekraïne. Daar is Timber heel goed in. Ik hou van vastigheid. Alle discussies moeten weg, dit is het winnende elftal. Laat staan!'

Volgens De Mos moet De Ligt dus genoegen nemen met een plaats op de bank tegen de Oostenrijkers. 'Hij is toch vaak geblesseerd en komt nu ook uit een blessure. Timber doet het gewoon goed en er ontstaan nu dingen.' Donderdag zal duidelijk worden welke keuze De Boer gaat maken voor het duel met Oostenrijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.