Waarom Bosz heel kritisch is op Sinkgraven

Reacties

Peter Bosz is onder de indruk van de ontwikkeling van Daley Sinkgraven. Toch denkt de trainer van Bayer Leverkusen dat de 25-jarige vleugelverdediger nóg beter kan worden.

Waarom Bosz heel kritisch is op Sinkgraven
© Pro Shots

'Ik ben altijd erg kritisch op hem. Omdat ik hem een heel goede voetballer vind. Ik vind dat je van goede voetballers meer mag verwachten', legt Bosz uit in gesprek met VI.

'Zijn kracht is het voetballende gedeelte. Hij is snel en heeft een goede techniek. In aanvallende zin moet hij zich meer inschakelen. Meer initiatief nemen. Het is heel goed dat hij zich eerst heeft gefocust op het verdedigen. Dat heb ik ook van hem gevraagd. Ik vind hem een betrouwbare verdediger geworden.'

Toch ziet Bosz nog verbeterpunten. 'Nu moet hij weer naar zijn kracht terug. Dus in balbezit. Zijn voorzet moet beter worden, daar moet hij echt aan werken. Maar voor een jongen die er zó lang uit is geweest, naar een andere competitie is gegaan op een positie die in zijn hele opleiding niet de zijne is geweest, heeft hij een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Nu moet de volgende stap komen. Ik heb hem niet linksback gezet omdat ik hem de beste verdediger vind, maar omdat ik hem de beste voetballer vind. Dat moet hij gaan tonen. Die kwaliteiten heeft hij.'

In het interview met Peter Bosz duidt de trainer de ontwikkeling van zijn elftal aan de hand van wat hij de beste drie Bayer Leverkusen-wedstrijden vindt onder zijn leiding. Lees hier het hele verhaal.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer D. Sinkgraven
Meer over D. Sinkgraven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.