Waarom blundergoalie Karius zo gelukkig zou zijn in Berlijn

Reacties

Loris Karius heeft een twijfelachtig imago door zijn opzichtige blunders in het doel van Liverpool en Besiktas. In de Duitse hoofdstad ligt er schijnbaar een zeer welkome kans.

Waarom blundergoalie Karius zo gelukkig zou zijn in Berlijn
© Pro Shots

Hij is nog maar 26 jaar oud en heeft een flinke dosis ervaring opgedaan op het hoogste niveau, inclusief een Champions League-finale. Maar juist in dat laatste schuilt een (imago)probleem. Van die finale in 2018 herinnert iedereen zich de blunders die Liverpool de Europese hoofdprijs kostten. Real Madrid mocht zich in de handen knijpen met de fratsen van de Duitse doelman.

Een (lichte) hersenschudding werd gezien als mogelijke oorzaak voor zijn dramatische avond. Maar die verklaring kon niet voorkomen dat er voor hem geen toekomst meer was op Anfield. Ondanks een tot medio 2022 lopend contract hoeft Karius niet meer te rekenen op meer wedstrijden voor The Reds.

Karius verhuisde in de zomer van 2018 voor twee jaar naar Besiktas. Het ging zeker niet om een vlucht, zo benadrukte hij. De verhuizing naar de Turkse topclub was ingegeven door de komst van Alisson Becker. 'Ik vind gewoon dat ik op mijn leeftijd veel moet spelen', klonk het in september 2018 uit zijn mond.

Het Turkse avontuur was aanvankelijk ook geen doorslaand succes. Sterker nog, Besiktas speelde naar verluidt met de gedachte Karius eerder terug te sturen. De Duitse goalie had zich immers wederom schuldig gemaakt aan het nodige geblunder. Tot een voortijdige breuk kwam het niet, maar het lijkt uitgesloten dat Besiktas de optie tot koop gaat lichten.

Vanuit zijn geboorteland is er meer dan gemiddelde belangstelling. Hertha BSC is immers op zoek naar een nieuwe doelman, die het stokje moet overnemen van Rune Jarstein (35) en Thomas Kraft (31). Het vertrouwen in de twee dertigers is bij De Oude Dame niet echt groot.

Voor Karius lonkt in de Duitse hoofdstad dus een gewenste basisplaats. Met een transfer naar Hertha kan hij ook verder werken aan eerherstel, zoals ook de Berlijnse club weer wil meedoen om de prijzen in plaats van vechten tegen degradatie. Mogelijk kunnen ze samen dat doel bereiken. Voor Karius is er nog een pluspunt: zijn vriendin Sophia Thomalla woont in Berlijn. Al dan niet toevallig deelde hij op Instagram een redding uit zijn tijd bij FSV Mainz 05.

Dit bericht bekijken op Instagram

#TBT 15/16 Bundesliga ⚽️🎥

Een bericht gedeeld door LORIS (@loriskarius) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Karius
Meer over L. Karius
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.