Waarom bij Ajax niet alleen Timber op zijn hoede moet zijn voor geel

Reacties

Jurriën Timber is de enige Ajacied die dinsdagavond op scherp staat in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Lissabon. Bij een volgende gele kaart is de Ajacied geschorst voor de eerste wedstrijd in de knock-outfase. Hoe zit het verder met schorsingen op het hoogste Europese podium?

Waarom bij Ajax niet alleen Timber op zijn hoede moet zijn voor geel
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Erik ten Hag wilde maandag tijdens zijn persconferentie nog niet kwijt of Timber gaat spelen. Het omgaan met het boven het hoofd hebben hangen van een schorsing zou een goede les zijn voor de twintigjarige verdediger, maar tegelijkertijd is het voor Ajax onnodig om risico te nemen. De Amsterdammers zijn namelijk al zeker van groepswinst. Timber kreeg geel in de uitwedstrijd tegen Sporting (1-5) en werd op de bon geslingerd in het thuisduel met Borussia Dortmund (4-0), waardoor hij bij nog één keer geel een schorsing uit moet zitten.

De regels in de Champions League zijn zo dat vanaf de groepsfase spelers bij drie gele kaarten voor één wedstrijd worden geschorst. De last van de gele kaarten vervalt pas bij het ingaan van de halve finale. Een onnodige gele kaart tegen Sporting dinsdagavond heeft voor de Ajacieden dus mogelijk nog consequenties in een eventuele kwartfinale.

Ajax kreeg tot nu toe slechts zeven keer geel in de groepsfase. Edson Álvarez was na drie keer geel al geschorst voor de uitwedstrijd tegen Besiktas en kan tegen Sporting weer spelen. Sébastien Haller en Lisandro Martínez staan op één keer geel, terwijl Timber dus al twee keer de gele kaart kreeg getoond. Slechts vijf ploegen kregen in de eerste vijf speelrondes van de groepsfase van de Champions League minder vaak geel dan Ajax.

Bij Sporting staan met Zouhair Feddal, Matheus Nunes, João Palhinha en Pedro Porro liefst vier spelers op scherp. De Portugezen zijn net als Ajax al verzekerd van overwintering in de Champions League en hoeven dus geen risico te nemen. Groepswinst is niet meer mogelijk voor Sporting.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.