Waarom Ajax en PSV zeker zijn van een thuisduel in het bekertoernooi

Reacties

Zaterdagavond zal de loting voor de kwartfinale van de KNVB Beker plaatsvinden. Ajax en PSV spelen een thuiswedstrijd. Dat is bepaald in een eerdere loting, waardoor de topclubs elkaar niet kunnen treffen.

Waarom Ajax en PSV zeker zijn van een thuisduel in het bekertoernooi

Doordat er al bij de vorige loting voor de achtste finales was bepaald welke teams thuis gingen spelen, zijn NEC, RKC, Ajax en PSV al verzekerd van een kwartfinale op eigen veld. Dat heeft te maken met de planning van lokale autoriteiten. Een verzoek van een aantal lokale driehoeken, dat door de KNVB opgevolgd werd.

Daardoor was een topper tussen de twee koplopers van de Eredivisie uitgesloten. Go Ahead Eagles, AZ, Vitesse en Eerstedivisionist NAC Breda zijn de overige ploegen die de koker in gingen.

Zeven clubs uit de Eredivisie zien zichzelf terug bij de loting aanstaande zaterdag. Slechts één club uit de Eerste Divisie is nog deelnemer aan het toernooi. Dat is NAC. De Bredanaars versloegen onder anderen Eredivisionisten FC Utrecht en PEC Zwolle, maar moeten nu een uitwedstrijd spelen. En mogelijk zal dat duel dus in Amsterdam of Eindhoven plaatsvinden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.