Waar Van Gaal naar op zoek is, loopt in Zwitserland al een tijdje rond

Reacties

Yann Sommer wierp zich maandagavond maar weer eens op als de held van Zwitserland. Niet voor het eerst door een penalty te keren. Tsjechië was de klos: 2-1.

Waar Van Gaal naar op zoek is, loopt in Zwitserland al een tijdje rond
© Pro Shots
Zwitserland
Zwitserland
2 - 1
Tsjechië
Tsjechië

Na een uur spelen met de uiteindelijke eindstand al op het scorebord, ging Tomás Soucek achter de bal staan om Tsjechië vanaf elf meter naast Zwitserland te schieten. Onbevreesd dook Sommer naar de goede hoek en verzekerde daarmee lijfsbehoud in Divisie A van de Nations League voor zijn land.

'Volgens mij had Soucek nog nooit een penalty genomen, dus ik kon hem niet bestuderen', verklaarde de 33-jarige Sommer na afloop. 'Maar ik probeerde in zijn hoofd te komen en deze keer lukte het.'

De redding van de doelman van Borussia Mönchengladbach betrof lang geen toeval. De laatste vijf reguliere penalty's die Zwitserland tegen kreeg met Sommer op goal, werden stuk voor stuk gemist. Sergio Ramos en Jorginho misten twee keer, ditmaal vond dus Soucek de 1 meter 83 lange Sommer op zijn weg.

Ook in clubverband keerde Sommer al de nodige pingels. Afgelopen seizoen deed hij dat twee keer in één wedstrijd. Namens Bayer Leverkusen faalde zowel Patrik Schick als Kerem Demirbay in een duel dat desondanks verloren ging voor Borussia Mönchengladbach: 1-2.

Oranje
Bij het Nederlands elftal is bondscoach Louis van Gaal dringend op zoek naar eenzelfde type als Sommer. In zijn zoektocht naar een penaltykiller riep Van Gaal zelfs twee extra doelmannen op, Kjell Scherpen en Justin Bijlow sloten aan voor speciale penaltytests.

UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
6
3
2
1
8-5
+3
11
2
Portugal
6
3
1
2
11-3
+8
10
3
Zwitserland
6
3
0
3
6-9
-3
9
4
Tsjechië
6
1
1
4
5-13
-8
4
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.