Waar ligt de toekomst van deze elf Oranje-internationals?

Reacties

Ze waren nog niet eens zo heel lang geleden international, maar zijn inmiddels nagenoeg uit beeld bij Oranje én bij hun huidige club. VI stelde een elftal samen van Nederlanders in het buitenland die deze zomer voor een belangrijke keuze staan in hun loopbaan, nu ze bij hun huidige club geen toekomst meer (lijken te) hebben.

Waar ligt de toekomst van deze elf Oranje-internationals?

Doel: Michel Vorm
Heeft een aflopend contract bij Tottenham Hotspur. Vorm is inmiddels 35 jaar en kwam afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe. In september deed manager Mauricio Pochettino nog drie keer een beroep op hem door een blessure bij Hugo Lloris en ook in het Champions League-duel met PSV in Eindhoven op 24 oktober mocht de voormalig doelman van FC Utrecht nog even meedoen als invaller. Daarna bleek echter dat de Argentijn Paulo Gazzaniga hem in de pikorde was gepasseerd. Voor Oranje is Vorm al twee jaar niet meer opgeroepen. Zijn laatste interland dateert van het WK 2014, toen hij nog keeper van Swansea City was en inviel in de troostfinale tegen Brazilië.

Rechtsback: Timothy Fosu-Mensah
Begint na verhuurperiodes bij Crystal Palace en Fulham binnenkort aan zijn laatste contractjaar bij Manchester United. De 21-jarige verdediger annex middenvelder kwam in de seizoenen 2015/16 en 2016/17 in totaal nog 21 keer in actie voor de hoofdmacht van The Red Devils, inmiddels lijkt er voor Fosu-Mensah weinig toekomst meer op Old Trafford. De vraag is of het komende zomer van een transfer komt voor de drievoudig international, aangezien hij in april een zware knieblessure opliep bij het gedegradeerde Fulham. Het was met slechts twaalf Premier League-optredens sowieso geen geslaagd seizoen voor de ex-Ajacied, die in maart 2018 zijn laatste interland speelde tegen Portugal.

Centrale verdediger: Jeffrey Bruma
Heeft nog een tweejarig contract bij VfL Wolfsburg, waar hij een van de grootverdieners is. Dat is ook meteen de reden dat de Bundesliga-club volgens Duitse media van de 27-jarige verdediger af wil. Bruma speelde het afgelopen halfjaar al op huurbasis bij Schalke 04, dat de optie tot koop op de 25-voudig international waarschijnlijk niet zal lichten. De Rotterdammer maakte in de twaalf duels die hij speelde geen onuitwisbare indruk. Drie jaar geleden lachte het geluk Bruma nog toe. Hij was basisspeler in Oranje en maakte voor 11,5 miljoen euro een mooie transfer van PSV naar Wolfsburg. Nu is de vraag welke club hem uit zijn lijden verlost bij Die Wölfe, die meewerken aan een transfer.

Wesley Hoedt druipt af na de desastreuze WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, waarin hij als invaller debuteert na de dramatische vuurdoop van Matthijs de Ligt.
Wesley Hoedt druipt af na de desastreuze WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, waarin hij als invaller debuteert na de dramatische vuurdoop van Matthijs de Ligt.

Centrale verdediger: Wesley Hoedt
Hoedt heeft nog een langlopend contract bij Southampton, zelfs tot medio 2022, maar de huidige manager Ralph Hasenhüttl heeft al weten dat hij het niet zitten in de 25-jarige verdediger. In januari mocht Hoedt daarom op huurbasis vertrekken naar Celta de Vigo, dat zich met de zesvoudig international in de achterhoede als nummer zeventien van Spanje handhaafde in La Liga. Celta heeft een optie tot koop op de linksbenige mandekker, die in 2017 nog voor zestien miljoen euro de overstap maakte van Lazio naar de Premier League. Twee jaar later lijkt dat bedrag wat te veel gevraagd voor Hoedt, die al bijna twee jaar niet meer bij de selectie van het Nederlands elftal zat.

Linksback: Erik Pieters
Heeft er net als zijn drie collega-verdedigers een huurperiode opzitten. Pieters maakte het afgelopen seizoen af in Frankrijk, waar hij Amiens aan handhaving in de Ligue 1 hielp. De dertigjarige linksback heeft nog een eenjarig contract bij Stoke City, maar het is wel duidelijk dat zijn toekomst niet bij de Engelse Championship-club ligt. De achttienvoudig international, die in 2015 (tegen Wales) voor het laatst werd opgeroepen voor Oranje en in september 2014 zijn laatste interland speelde tegen Italië, heeft volgens L'Équipe aanbiedingen van Amiens en het Turkse Denizlispor op zak. Het Franse medium speculeerde ook over een terugkeer naar PSV, dat nog wel een linksback kan gebruiken.

Controleur: Riechedly Bazoer
Op deze plek had ook Jordy Clasie kunnen staan, maar de middenvelder van Southampton is na een seizoen als huurling bij Feyenoord hard op weg naar AZ. Naar de volgende club van Bazoer is het nog gissen. De 22-jarige middenvelder was de eerste helft van dit kalenderjaar ook actief in de Eredivisie bij FC Utrecht om zijn in het slop geraakte loopbaan nieuw leven in te blazen, nadat een verhuurperiode bij FC Porto op een mislukking was uitgelopen. Wolfsburg maakte in 2017 nog twaalf miljoen euro over aan Ajax voor de zesvoudig international, die zijn belofte ook in Duitsland niet heeft kunnen inlossen. En dus wil Wolfsburg ondanks een nog twee jaar doorlopend contract van hem af.

Riechedly Bazoer beleeft op 29 maart 2016 zijn basisdebuut in Oranje tegen Engeland op Wembley en staat later dat jaar nog drie keer aan de aftrap met Oranje.
Riechedly Bazoer beleeft op 29 maart 2016 zijn basisdebuut in Oranje tegen Engeland op Wembley en staat later dat jaar nog drie keer aan de aftrap met Oranje.

Rechtshalf: Leroy Fer
Scoorde vijf jaar geleden met een krachtige kopbal nog als invaller tegen Chili (2-0, foto) op het WK in Brazilië, maar kwam na zijn elfde interlandoptreden in de oefenwedstrijd tegen Mexico van november 2014 al bijna vijf jaar niet meer uit voor Oranje. De inmiddels 29-jarige middenvelder kwam al die jaren wel regelmatig aan spelen toe bij zijn clubs Swansea City en Queens Park Rangers, maar werd bij het Nederlands elftal voorbij gestreefd door andere spelers. Fer was afgelopen seizoen aanvoerder bij Swansea, dat hij in 2018 na de derde degradatie van zijn loopbaan trouw bleef. Nu loopt het contract van de voormalig speler van FC Twente en Feyenoord af. Het leidde al tot geruchten over een terugkeer in De Kuip.

Linkshalf: Jetro Willems
Van oorsprong natuurlijk een linksback, maar kwam afgelopen seizoen bij Eintracht Frankfurt alleen in een aanmerking voor een rol als middenvelder. Willems ligt nog twee jaar vast bij de club die afgelopen seizoen knap de halve finale van de Europa League haalde, maar heeft er geen geheim van gemaakt te willen vertrekken wegens zijn beperkte perspectief bij de nummer zeven van de Bundesliga. Zeven jaar nadat hij op het EK 2012 als achttienjarige basisspeler van Oranje de boeken inging als jongste speler ooit op een EK is zijn toekomst ongewis. International is de ex-PSV'er al sinds oktober 2016 niet meer, toen als invaller hij zijn 22ste interland speelde tegen Frankrijk (0-1).

Aanvallende middenvelder: Marco van Ginkel
De vraag is of het door zijn slepende knieblessure deze zomer van een transfer komt, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat Van Ginkel komend seizoen aan de bak komt bij Chelsea. Sinds zijn laatste duel voor PSV in mei 2018 speelde de 26-jarige middenvelder geen wedstrijd meer. Desondanks kwam hij dit jaar nog twee keer in het nieuws. In februari 2019 schoven The Blues hem door naar de Premier League-selectie na het vertrek van Cesc Fabregas, in april bleek dat een rentree nog ver weg was door vertraging in het herstel van zijn blessure. De achtvoudig international, die in november 2017 als speler van PSV nog inviel tegen Roemenië, zal eerst en vooral weer fit moeten worden.

Vincent Janssen en Luciano Narsingh zijn in maart 2016 de twee doelpuntenmakers van Oranje, dat op Wembley met 2-1 wint van Engeland.
Vincent Janssen en Luciano Narsingh zijn in maart 2016 de twee doelpuntenmakers van Oranje, dat op Wembley met 2-1 wint van Engeland.

Aanvaller: Luciano Narsingh
Staat net als Fer aan de vooravond van een vertrek bij Swansea City. Het contract van de 28-jarige vleugelspits loopt af en dus mag hij tweeënhalf jaar nadat PSV hem voor 4,6 miljoen euro verkocht aan The Swans op zoek naar een nieuwe club. De Amsterdammer kwam in zijn eerste anderhalve seizoen in Engeland nog tot 31 Premier League-optredens (één goal), maar na de degradatie naar het Championship was zijn rol uitgespeeld getuige het schamele aantal van twee optredens. Was in zijn tijd bij PSV nog een vaste waarde in Oranje, met zijn goal op Wembley in maart 2016 als laatste wapenfeit. Feyenoord zou hebben geïnformeerd naar de negentienvoudig international.

Aanvaller: Vincent Janssen
Opmerkelijk genoeg de maker van het andere doelpunt dat Nederland ruim drie jaar geleden een 2-1 zege op Engeland bezorgde. Janssen gold toen nog als de coming man in Oranje en verdiende enkele maanden later als topscorer van de Eredivisie een transfer naar Tottenham Hotspur. Inmiddels is de 25-jarige spits allang niet meer het bedrag waard dat AZ in 2016 voor hem ontving: 22,1 miljoen euro. Janssen maakte in april zowaar nog zijn rentree in de Premier League voor Spurs, maar mag ondanks een nog één jaar doorlopend contract vertrekken. De zeventienvoudig international (zeven goals), die al anderhalf jaar uit beeld is bij Oranje, wordt genoemd als nieuwe spits van Anderlecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.