VVV wil Driessen terughalen als tussenpaus

Reacties

VVV-Venlo hoopt Jay Driessen spoedig aan te stellen als tijdelijke vervanger van de maandag ontslagen Robert Maaskant. De bedoeling is dat hij tot de winterstop een tandem gaat vormen met assistent-trainer Mark Luijpers.

VVV wil Driessen terughalen als tussenpaus
© Pro Shots

Driessen was de afgelopen seizoenen rechterhand van Maurice Steijn, en vertrok in de zomer met de Hagenaar mee naar Al-Wahda. Vorige maand werden Steijn en Driessen alweer ontslagen in de Verenigde Arabische Emiraten. Waar het voor eerstgenoemde met het oog op de financiële/fiscale afwikkeling van zijn contract voordelen heeft om in ieder geval tot het einde van dit kalenderjaar in het Midden-Oosten te verblijven, is Driessen vrij om te gaan en staan waar hij wil. De oud-speler van VVV beschikt alleen niet over het hoogste trainersdiploma.

VVV wil hem in de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen FC Twente als eindverantwoordelijke op de bank hebben zitten, waarna de club aanspraak kan maken op vier weken dispensatie van de trainersvakbond. Net genoeg om het tot de winterstop te redden met de tijdelijke constructie. Directeur Marco Bogers van de Venlose club zegt dat van een akkoord nog geen sprake is.

'We willen eerst de afwikkeling van de contracten van Robert Maaskant en zijn assistent Raymond Libregts geregeld hebben', zegt Bogers. 'Daar zijn we nu mee bezig. Maar het klopt dat we Jay hebben gepolst. Hij is een kind van de club, een tactisch sterke trainer die onder Maurice ook altijd een belangrijke rol heeft gespeeld, iemand van wie wij denken dat hij de groep weer aan de praat kan krijgen.'

De bedoeling is dat Driessen na zijn interim-hoofdtrainerschap weer verder gaat als assistent bij VVV-Venlo. Het is aannemelijk te veronderstellen dat VVV hem in de winter als hoofdcoach hoopt te vervangen door Steijn, die dan een (financieel) obstakel minder heeft op weg naar een terugkeer. 'Zover zijn we nog niet', beweert Bogers. 'Ik weet ook niet welke ambities Maurice op dit moment heeft. We hopen de komende periode rustig en in goed overleg op zoek te kunnen gaan naar een oplossing voor de lange termijn.'

Het moet gek lopen, wil Jurgen Streppel ook niet opnieuw in beeld komen bij VVV. Hij was in de zomer ook één van de kandidaten om Steijn op te volgen, maar koos toen eveneens voor de Emiraten.

'Bij VVV moest iedereen wennen aan de trotse mannen uit het westen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.