VVV verzuimt om eerste tik uit te delen aan tiental Almere

Reacties

VVV-Venlo en Almere City FC beginnen zaterdag weer op nul. De clubs speelden dinsdagavond in de heenwedstrijd van de halve finale van de play-offs gelijk. Daar zullen vooral de Limburgers niet tevreden mee zijn. Almere maakte de wedstrijd af met tien man na een rode kaart voor invaller Danny Post.

VVV verzuimt om eerste tik uit te delen aan tiental Almere
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 1
Almere City FC
Almere City FC

VVV schakelde in de eerste ronde verrassend Willem II uit na verlenging, terwijl Almere City na honderdtwintig minuten in eigen huis afrekende met FC Eindhoven. Zo troffen de nummers zeven (VVV) en drie (Almere) van dit seizoen elkaar, maar op basis van de ranglijst een favoriet aanwijzen is in de play-offs vrijwel nooit aan te raden. VVV en Almere deden in De Koel weinig voor elkaar onder.

In het uitverkochte huis van VVV kenden de Limburgers een uitstekende start. De eerste de beste kans was namelijk raak voor de equipe van trainer Rick Kruys. Nick Venema legde de bal af aan Mitchell van Rooijen, wiens van richting veranderde schot over keeper Nordin Bakker heen vloog. Zo leidde VVV, dat via Venema en Braken kansen op meer liet liggen.

Almere had in die fase minder te vertellen, maar had wel een aanvaller op het veld staan die van niets iets kan maken. Die aanvaller luistert naar de naam Anthony Limbombe en VVV deed na een klein half uur iets wat je bij hem beter niet kan doen, namelijk hem te veel ruimte geven. Limbombe maakte daar dankbaar gebruik van. De linksbuiten trok naar zijn rechterbeen en haalde uit. Ook hier werd de poging getoucheerd, waardoor doelman Ennio van der Gouw mistastte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Limbombe kreeg voor rust nog twee kansen op een doelpunt, maar schoot toen net naast en over het doel. Aan de andere kant hield Bakker zijn ploeg op de been bij pogingen van Venema en Kees de Boer. In de fase na rust was het vooral VVV dat kansrijk werd. Almere-trainer Alex Pastoor zag dat ook en greep na 57 minuten in. Limbombe was een van de spelers die eraf ging, terwijl Rajiv van La Parra en Jeredy Hilterman in de ploeg kwamen.

Kort daarvoor was Post al in de ploeg gekomen bij Almere, tegen de club die hij tussen 2013 en 2022 diende. Voor de middenvelder werd het een weerzien om snel te vergeten, want na zeventig minuten stuurde scheidsrechter Martin van den Kerkhof Post van het veld. De arbiter trok aanvankelijk de gele kaart voor een tackle op Simon Janssen. De VAR liet Van den Kerkhof echter naar de beelden kijken, waarna Post alsnog rood kreeg.

De aftocht van Danny Post op de voor hem zo bekende trap in De Koel.
© Pro Shots
De aftocht van Danny Post op de voor hem zo bekende trap in De Koel.

Janssen kon uiteindelijk niet verder en werd vervangen door Sem Dirks. Met een man meer slaagde VVV er niet in om een voorsprong op te bouwen richting de return van zaterdag. Almere hield met succes tegen en kan in eigen huis de finale bereiken. Zonder Post, die een schorsing kan verwachten voor zijn charge. De andere halve finale, NAC Breda - FC Emmen, volgt woensdagavond om 18.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.