VVV verwijt KNVB willekeur vanwege straf Janssen

Reacties

VVV-Venlo is er bepaald niet blij mee dat het hoger beroep tegen de schorsing van Roel Janssen niets heeft opgeleverd. De straf van vier duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk, bleef staan. Manager voetbal Stan Valckx spreekt van willekeur.

VVV verwijt KNVB willekeur vanwege straf Janssen

'De straf is buitenproportioneel', zegt Valckx op de clubsite. 'Bovendien is er volgens ons sprake van willekeur. Vergelijkbare overtredingen, of zelfs veel ernstiger en bewuste overtredingen, worden met een gele kaart afgedaan, zelfs na beoordeling door de VAR, en dat wordt dan achteraf door mensen van de KNVB goedgepraat in de media. Het lijkt me logisch dat ik daar niet blij mee ben. Een straf voor Roel is op zijn plaats, maar dit is onrechtvaardig.'

De verdediger van VVV kreeg een rode kaart in de wedstrijd tegen FC Emmen (1-1) voor een overtreding op Alexander Bannink, maar de club accepteerde het schikkingsvoorstel niet en ging in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. De Commissie van Beroep hield de straf vervolgens in stand. Janssen zat tijdens het bekerduel met AZ (2-0 nederlaag) al een wedstrijd schorsing uit.

Bekijk de overtreding vanaf 3:13:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.