VVV-Venlo met sterke defensie in spoor van PSV en Ajax

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Vrijdag verzorgen FC Emmen en VVV-Venlo de opening van de tiende speelronde.

VVV-Venlo met sterke defensie in spoor van PSV en Ajax

FC Emmen - VVV-Venlo

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Rob Dieperink

Actueel

• FC Emmen verloor vorige week met duidelijke cijfers (6-0) bij PSV en zakte daardoor naar de vijftiende plaats. Opponent VVV-Venlo klom juist naar de vijfde positie door voor eigen publiek af te rekenen met ADO Den Haag (2-0).

In de eerste negen speelrondes incasseerde FC Emmen liefst 24 goals, het hoogste aantal voor een promovendus in deze fase van het seizoen sinds 2007/08 (nota bene VVV-Venlo, met 31 treffers om de oren).

FC Emmen ging vorige week kansloos ten onder bij PSV.

VVV-Venlo kreeg tot nu toe slechts negen treffers om de oren. Enkel Ajax (vier) en PSV (drie) kregen dit Eredivisie-seizoen minder doelpunten om de oren. Alle andere teams staan op ten minste tien tegentreffers. Nog nooit hadden de Limburgers na negen Eredivisie-duels zo weinig goals geïncasseerd.

• VVV-Venlo zette tijdens de eerste negen competitieduels slechts achttien spelers in. Samen met AZ het laagste aantal van alle Eredivisie-clubs.

• Nog altijd wacht FC Emmen op zijn eerste thuiszege in Eredivisie-verband. Ook SC Heerenveen en FC Groningen wonnen deze jaargang nog niet voor eigen publiek.

VVV-Venlo zette zondag ADO Den Haag opzij.

Historie

• Door de status van FC Emmen als Eredivisie-debutant stonden beide teams nog nooit tegenover elkaar op het hoogste niveau. De ploeg uit Drenthe zegevierde in slechts twee van de laatste zeventien duels met VVV-Venlo die in de Eerste Divisie werden afgewerkt.

 De laatste editie van FC Emmen - VVV-Venlo werd op 9 december 2016 gespeeld. De Limburgers triomfeerden met 1-2 door goals van Johnatan Opoku en Torino Hunte. Tim Siekman scoorde tegen namens de thuisploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.