VVV-Venlo haalt Maaskant terug uit trainerspensioen

Reacties

Robert Maaskant is de verrassende nieuwe hoofdtrainer van VVV-Venlo. De oefenmeester liet eerder nog weten klaar te zijn met het trainersvak, maar heeft in De Koel nu een contract voor twee seizoenen ondertekend. Hij is in Limburg de opvolger van Maurice Steijn.

VVV-Venlo haalt Maaskant terug uit trainerspensioen

Raymond Libregts (oud-speler van VVV) gaat mee als assistent, de twee werkten eerder al meermaals samen. Maaskant was in het verleden trainer bij onder meer RBC Roosendaal, Willem II, NAC Breda en Wisla Kraków. Hij werd in 2010 naar de Poolse club gehaald door Stan Valckx, die toen technisch directeur was van Wisla en nu diezelfde rol heeft bij VVV. Met die club werd Maaskant in zijn eerste seizoen kampioen.

De laatste jaren koos Maaskant voor een rol in de relatieve luwte. Hij werkte sinds 2012 nog bij Texas Dutch Lions, FC Groningen, Dinamo Minsk, Columbus Crew (als assistent) en als interim-trainer bij NAC en Go Ahead Eagles. Hij kon die twee laatstgenoemde clubs niet behoeden voor degradatie, waarna hij in 2017 leek te vertrekken uit de voetballerij. Maaskant ging aan de slag als franchisenemer van een uitzendbureau voor studenten.

Hij liet tegenover BNR Nieuwsradio toen nog weten dat hij eventueel nog wel te porren zou zijn voor een interim-klus, maar zinspeelde op een trainerspensioen. 'Ik ben vanaf mijn zestiende actief geweest in het betaald voetbal. Ik ben nu 48 en ben er wel klaar mee. Ik had best ergens technisch directeur willen worden, maar die kans heb ik niet gekregen.'

Die kans kreeg hij in maart 2018 wél, toen hij verrassend genoeg aan de slag ging als technisch directeur bij Almere City FC. 'Ik was niet klaar met het wereldje, alleen maar met het trainerschap', zei hij toen. Nu is Maaskant dus ook terug als trainer, hij is vanaf komend seizoen de eindverantwoordelijke bij VVV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.