VVV schoont selectie op: talenten verhuurd, routiniers mogen weg

Reacties

VVV-Venlo heeft de korte winterstop aangegrepen om de selectie kritisch tegen het licht te houden. De prestaties voor de jaarwisseling waren reden tot zorg en een aantal spelers kon niet aan de verwachtingen voldoen. Aangezien degradatie in financieel toch al zorgwekkende tijden extra hard zou aankomen, zet de club nu alles op alles om het hoofd boven water te houden.

VVV schoont selectie op: talenten verhuurd, routiniers mogen weg
© Pro Shots

In overleg met de Raad van Commissarissen en een groep aandeelhouders is extra budget vrijgemaakt om de selectie te versterken. Het leidde vorige week al tot de komst van centrumverdediger Kristopher Da Graca en linksback Leon Guwara, die zondag tegen Willem II (2-1 overwinning) allebei een behoorlijke indruk achterlieten. VVV hoopt snel ook nog een dynamische middenvelder toe te voegen aan de selectie, de club is in gesprek met een aantal kandidaten. Mogelijk worden de reparatiewerkzaamheden afgerond met ‘buitenkansjes’ op de transfermarkt.

Tegenover de komst van een aantal spelers staat het geplande vertrek van voetballers die in Venlo niet uit de verf kwamen. Naast verdediger Steffen Schäfer, al anderhalf jaar op de loonlijst, hebben ook linksback Lukas Schmitz en vleugelaanvaller Guus Hupperts te horen gekregen dat ze De Koel mogen verlaten.

Dat de laatste twee spelers al op de uitgang afkoersen, is opvallend. VVV was afgelopen zomer verguld met de komst van de Duitser Schmitz (32), die veel ervaring in de Bundesliga met zich meenam. Vorig seizoen liet hij bij het Oostenrijkse Wolfsberger AC nog een goede indruk achter in de Europa League. In Venlo presteerde hij tot dusver buitengewoon bleekjes. Hetzelfde geldt voor Hupperts (28), die zijn vroegere vorm bij Roda JC en AZ geen moment wist te benaderen. VVV wil meewerken aan een tussentijds vertrek van beide bankzitters.

Die keuze tekent een koerswijziging: waar de Limburgse Eredivisionist in de zomer nog verkondigde bewust voor routine te kiezen, is het vizier nu toch verlegd naar wat jongere voetballers. Spelers met wat meer bewijsdrift. Een aantal doorgestroomde talenten uit de eigen opleiding is vooralsnog te licht bevonden om een rol van betekenis te kunnen spelen in het gevecht om handhaving. Zeker verdediger Stan van Dijck en rechtsbuiten Yahcuroo Roemer gumt VVV niet uit voor de toekomst, maar intern is wel besloten ze eerst elders te laten rijpen. Van Dijck maakt het seizoen vermoedelijk af bij Roda JC, Roemer lijkt op weg naar Helmond Sport.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.