VVV oneens met VAR: 'Gewoon dramatisch verdedigd van Tagliafico'

Reacties

VVV-Venlo zag zaterdagavond een klein stuntje door de vingers glippen tegen Ajax. Door twee ingrepen van de VAR werd het niet 1-0 voor de Limburgers, maar 0-1 voor de Amsterdammers.

VVV oneens met VAR: 'Gewoon dramatisch verdedigd van Tagliafico'

Vlak voor rust leek VVV op voorsprong te komen. Een hoge bal kwam terecht bij Martin Samuelsen, die hem controleerde en fraai binnenschoot. De thuisploeg vierde het doelpunt, maar arbiter Kevin Blom werd door de VAR verzocht om het moment terug te kijken. Op het scherm langs het veld zag Blom dat Samuelsen zijn tegenstander Nicolás Tagliafico aan het shirt trok voor zijn doelpunt en daarom keurde de scheidsrechter de treffer af.

Samuelsen werd daardoor zijn eerste Eredivisie-doelpunt door de neus geboord. 'Tagliafico draait zijn lichaam als hij de bal wil koppen, het is gewoon slecht verdedigen, ik beïnvloed hem totaal niet. Ik wil de scheidsrechter niet bekritiseren, want als je het zo in slow motion bekijkt, is het lastig te beoordelen. Het was gewoon dramatisch verdedigd. Hij draait zijn rug naar de bal als hij het kopduel aangaat, wie heeft hem dat geleerd? Ik timede wel goed en maakte het goed af. Het was gewoon een goal.'

Steijn

VVV-trainer Maurice Steijn vond het afkeuren van het doelpunt ook niet terecht. 'Ik zag wel dat Tagliafico aan zijn shirtje getrokken werd, maar ik denk dat hij al uit balans was en nooit meer bij de bal kon. Dus die vond ik discutabel, ik dacht dat het een geldig doelpunt was. En dat krijg je het VAR-moment met de penalty, die wel terecht was, daar kan ik niets van zeggen', doelt Steijn op de tweede VAR-ingreep, waardoor Ajax in de slotfase een strafschop kreeg.

'Jammer dat je door zo'n moment de wedstrijd verliest, dat is heel jammer. Het was helemaal niet nodig dat Roel Janssen Huntelaar in zijn rug springt, maar dat soort dingen gebeuren in een wedstrijd, daarna krijg je nog een hele grote kans om de 1-1 te maken, maar mocht helaas niet zo zijn.'

'Los van de emoties greep de VAR prima in bij VVV-Ajax'
VVV baalt: 'Benieuwd of ze in de rest van het seizoen ook goals hiervoor afkeuren'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.