VVV mist vier (!) strafschoppen: Almere City naar finale play-offs

Almere City heeft de finale van de play-offs gehaald. De return in het Yanmar Stadion duurde 120 minuten en werd beslist na strafschoppen. In die penaltyreeks miste VVV-Venlo alle vier (!) zijn strafschoppen.

Almere City FC
ns
1 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Almere en VVV troffen elkaar afgelopen dinsdag ook al. Door doelpunten van Mitchell van Rooijen (VVV) en Anthony Limbombe (Almere) werd het 1-1 in Venlo. Almere versloeg FC Eindhoven in de vorige ronde, VVV schakelde Willem ll uit.

Almere was de betere partij, maar had de pech dat de bal er niet in wilde. Zo waren er al vroeg in de wedstrijd kansen van Jorrit Smeets en Théo Barbet. En ook Jeredy Hilterman miste twee levensgrote kansen om het oppermachtige Almere de voorsprong te bezorgen. Hij schoot via een VVV-speler naast en verprutste daarna een kopkans. Het was wachten op het doelpunt van Almere, dat maar niet viel.

De supporters in het Yanmar Stadion moesten er lang op wachten, maar kregen na rust dan eindelijk waar ze voor kwamen. De voorzet vanaf links van Pascu werd weggehaald door een Venloos been, waarna Lance Duijvestijn hard de 1-0 binnen schoot. Dat kon niet uitblijven, omdat Almere vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij was. Het gefeest maakte echter snel plaats voor teleurstelling. Tien minuten na de openingstreffer trok Soulaïman Allouch de stand op schitterende wijze gelijk. De aanvaller trok naar binnen en schoot de bal in de kruising.

Daarna werd de wedstrijd gestaakt, omdat er bij het feestvieren een beker bier op het veld belandde. Daarom werden de spelers door de scheidsrechters naar binnen gestuurd. Na ruim tien minuten kon er weer gevoetbald worden. In de slotfase waren er kansen voor beide ploegen, maar omdat een doelpunt tegen vrijwel zeker uitschakeling zou betekenen, werd er met de rem op gespeeld. De grootste kans namens Almere was voor Hilterman, die vlak voor tijd in kansrijke positie op VVV-doelman Ennio van der Gouw stuitte.

In de verlenging ontsnapte Almere aan een achterstand. Özcan Yasar miste, Nick Venema miste en daarna moest Hamdi Akujobi op de doellijn reddend optreden op een schot van Yasar. In de tweede helft van de verlenging liet Rajiv van la Parra een kans op 2-1 voor Almere liggen. Dat de spelers na 120 minuten fysiek op waren, kwam de kwaliteit van het spel niet ten goede, al kreeg Almere via Hilterman nog een schotkans. Gescoord werd er echter niet meer.

Overtuigend waren de strafschoppen allesbehalve. Van der Gouw stopte de strafschoppen van Van La Parra en Ilias Alhaft, Nordin Bakker keerde de inzet van Venema en Allouch schoot over het doel - en dus gingen de eerste vier strafschoppen mis. Duijvestijn was namens Almere de eerste die raak schoot en daarna keerde Bakker ook de strafschop van Brian Koglin. Álvaro Peña scoorde en toen ook Kees de Boer de vierde (!) VVV-strafschop miste, was het gedaan.

In de finale van de play-offs treft Almere City FC Emmen of NAC Breda. De club uit Drenthe verdedigt zaterdagavond in eigen huis een 1-2 overwinning uit de heenwedstrijd.