VVV krijgt groen licht van KNVB: Driessen tijdelijke opvolger Maaskant

Reacties

Jay Driessen is tot de winterstop hoofdtrainer van VVV-Venlo. De voormalig assistent van Maurice Steijn keert terug in Noord-Limburg als opvolger van de begin deze week ontslagen Robert Maaskant.

VVV krijgt groen licht van KNVB: Driessen tijdelijke opvolger Maaskant
© Pro Shots

Driessen vertrok afgelopen zomer in het kielzog van Steijn naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar aan de slag te gaan bij Al-Wahda. Dat heeft de samenwerking met de Nederlandse trainers inmiddels alweer beëindigd, waardoor Driessen nu alweer terug is in De Koel. Daar zal de vijftigjarige clubman tot de winterstop trainer zijn van VVV, dat daardoor de tijd heeft zich te beraden op een definitieve invulling van de technische staf.

'Tijdens mijn korte avontuur bij Al-Wahda heb ik warm contact gehouden met diverse personen binnen VVV-Venlo. Toen mij gevraagd werd of ik in Venlo tot aan de winterstop voor de groep wilde gaan staan heb ik daar niet lang over na hoeven te denken en heb ik meteen ja gezegd. VVV-Venlo heeft natuurlijk altijd een speciale plek in mijn hart. Ik vind het dan ook geweldig dat ik weer terug mag keren bij deze fantastische club', zegt Driessen.

'We zijn blij dat alle zaken met trainer Robert Maaskant en assistent-trainer Raymond Libregts inmiddels netjes zijn afgerond en dat we in Jay op korte termijn een goede oplossing hebben gevonden voor de vrijgevallen vacature van hoofdtrainer. Hij heeft de kwaliteiten én weet wat er gevraagd wordt in deze situatie', zegt technisch manager Stan Valckx op de clubwebsite over Driessen, die met Mark Luijpers, Luc Nilis en John Roox de staf vormt.

Driessen doet dat wel zonder de benodigde papieren en dus had VVV dispensatie nodig van de KNVB, dat inmiddels groen licht heeft gegeven. 'We hebben van de bond tot aan de winterstop dispensatie verkregen voor deze tijdelijke oplossing', meldt Valckx. 'We gaan ons de komende periode beraden op de invulling van de technische staf voor de tweede seizoenshelft.' Mogelijk komen Steijn en Jurgen Streppel dan alsnog in beeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV
Meer over VVV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.