VVV-huurling Nwakali op de weg terug naar MVV

Reacties

Kelechi Nwakali (19) keert op korte termijn waarschijnlijk terug bij MVV Maastricht, waar de middenvelder vorig seizoen indruk maakte als huurling van Arsenal. De Londenaren leenden de Nigeriaan afgelopen zomer uit aan VVV-Venlo.

VVV-huurling Nwakali op de weg terug naar MVV

Nwakali begon veelbelovend bij de Eredivisionist, door als invaller tijdens zijn debuut voor de gelijkmaker te tekenen bij FC Groningen (1-1). Daarna bleef hij in competitieverband steken op acht optredens, waarvan drie als basisspeler. Nwakali kwam in die wedstrijden niet meer tot scoren.

'Arsenal en Nwakali willen dat hij meer aan spelen toekomt', zegt manager voetbalzaken Stan Valckx namens VVV. 'Voor ons hoeft hij zeker niet weg. Het is niet zo dat Nwakali hier mislukt is. Sommige spelers haal je meteen voor de basis, anderen in eerste instantie voor de breedte. Voor hem gold dat laatste. En de pech voor hem is dat je bij ons dit seizoen ook niet zomaar in de basis komt.'

VVV wacht af of Arsenal eruit komt met een andere club, waarbij MVV op dit moment de beste papieren heeft om Nwakali weer te kunnen huren. In Maastricht kwam de dynamische middenvelder vorig seizoen tot 34 wedstrijden (drie goals, vier assists).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.