VVV frustreert FC Utrecht na wereldgoal Gavory

FC Utrecht heeft zich zondag stukgebeten op VVV-Venlo. De Limburgers werden in de eerste helft het slachtoffer van een wereldgoal van Nicolas Gavory, maar richtten zich knap op en waren zelfs dicht bij een zege.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De tweede thuiswedstrijd van FC Utrecht op rij kwam moeizaam op gang. Debutant Othman Boussaid, die te boek staat als een groot talent in zijn vaderland België, maakte een goede indruk, maar stichtte geen gevaar. De thuisploeg deelde speldenprikjes uit via Sander van de Streek en Simon Gustafson, alvorens het duel werd opengebroken door een magnifiek doelpunt.

Gavory, een andere nieuweling in de Domstad, kreeg in minuut 23 de bal en legde aan van ongeveer dertig meter. Zijn prachtige pegel belandde in de verre hoek: 1-0. Zes minuten later mocht VVV-uitblinker Tino-Sven Susic ook vrij uithalen, van een stuk dichterbij, maar zijn inzet ging naast. Op die grote kans na liet VVV zich aanvallend onbetuigd voor rust. De ploeg van trainer Maurice Steijn ontsnapte aan een grotere achterstand, toen Lars Unnerstall met de voeten redde op een matige inzet van Gyrano Kerk na een uitstekende aanval.

De onmacht van VVV was een teken voor Steijn om halverwege in te grijpen. De komst van Johnatan Opoku voor Jay-Roy Grot wierp gelijk vruchten af. VVV begon sterk aan de tweede helft; de invaller brak gevaarlijk door in het strafschopgebied van Utrecht en die aanval resulteerde uiteindelijk in een strafschop voor VVV. Ralf Seuntjens ging neer na contact met Urby Emanuelson, waarop scheidsrechter Danny Makkelie resoluut naar de strafschopstip wees. Susic schoot vanaf elf meter zijn eerste goal voor VVV binnen: 1-1.

Na de gelijkmaker trok de uitploeg zich weer terug en zocht FC Utrecht met stormram Simon Makienok naar herstel. Maar na een aardige kopkans voor Van de Streek kreeg juist VVV een reusachtige mogelijkheid op een tweede goal. Invaller Timo Letschert verkeek zich compleet op een verre ingooi, waarna Opoku van dichtbij de bal in de Bunnikside werkte.

De slotfase was frustrerend voor FC Utrecht. Ondanks de komst van Cyriel Dessers voor Kerk ontstonden er geen grote kansen meer voor de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong. De morrende fans zagen zelfs dat hun ploeg opnieuw ontsnapte bij een mogelijkheid voor VVV. Invaller Peter van Ooijen brak door en gaf breed op Opoku, die oog in oog met David Jensen opnieuw miste. In de blessuretijd nam ook Seuntjens de doelman van FC Utrecht nog onder vuur na goede combinaties van VVV.

Door het gelijkspel staan beide ploegen na drie speelrondes op vier punten. VVV staat op plek zeven, FC Utrecht leidt het rechterrijtje.