VVV-back over Robben, shirtje ruilen met Haaland en zijn komische aankondiging

Reacties

Lukas Schmitz won in het seizoen 2010/11 de DFB Pokal met Schalke 04 en speelde met die club ook veertien Europese wedstrijden: acht in de Champions League en zes in de Europa League. Dit seizoen is hij de linksback van VVV-Venlo, dat hem afgelopen zomer op humoristische wijze presenteerde.

VVV-back over Robben, shirtje ruilen met Haaland en zijn komische aankondiging
© Pro Shots

Het aantrekken van Schmitz zal in eerste instantie misschien een kleine teleurstelling zijn geweest voor fans van VVV-Venlo. Bij de presentatie van de 31-jarige Duitser was te zien hoe technisch directeur Stan Valckx op internet zocht naar een speler met Europese ervaring. In het filmpje is te zien hoe hij uiteindelijk uitkomt bij een foto waarop Borussia Dortmund-ster Erling Braut Haaland te zien is in zijn tijd bij Red Bull Salzburg. Met op diezelfde foto óók Schmitz in actie namens Wolfsberger AC. Logischerwijs was het niet Haaland maar Schmitz die de gelederen van de Venlonaren kwam versterken.

'Geweldig. Dat is precies hoe mijn gevoel voor humor is', stelt Schmitz in gesprek met BILD, dat de ervaren verdediger vraagt of de manier van presenteren hem heeft gestoord. 'Helemaal niet. Ik heb er hartelijk om moeten lachen. Het maakte veel los, ook buiten Nederland. Ik heb dan wel acht Champions League-wedstrijden gespeeld, maar Haaland is wel even van een wat andere orde. Toen ik hem in Oostenrijk zag spelen wist ik meteen dat die jongen wereldklasse zou worden. Ik wist ook dat ik niet vaak meer tegen hem zou spelen. Daarom heb ik snel mijn shirtje met hem gewisseld, want dat gaat heel veel waard worden', zegt de nieuweling van VVV met een lach.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het bevalt Schmitz uitstekend in Venlo. 'Het is natuurlijk een kleine club in vergelijking met Schalke 04. Bij de start van het seizoen hebben we een half uur handtekeningen uitgedeeld bij een evenement voor zo'n duizend supporters. Bij Schalke waren we altijd acht uur lang bezig voor honderdduizend supporters. Maar ik houd van de sfeer hier in Venlo. Dit trok mij meer dan bijvoorbeeld het tweede niveau in Duitsland. Nederland is helemaal gek van voetbal. Overal waar je komt, wordt er over voetbal gesproken. En de fans krijgen in de Eredivisie ook groot spektakel geboden. In Duitsland verdedigt men eerst, maar hier denken acht van de elf spelers eerst aan aanvallen. Er vallen heel veel goals: we begonnen met een 3-5 zege op FC Emmen. Ik moet er even aan wennen dat je hier als verdediger continu wordt aangevallen.'

Toch vindt Schmitz de Eredivisie ook een prestigieuze competitie: 'Ajax leidt altijd goede spelers op en het zegt ook genoeg over de competitie dat Arjen Robben hier aan het einde van zijn carrière nog gaat spelen', zegt Schmitz over de ster van FC Groningen, die in 2010 nog de winnende goal tegen Schmitz maakte in de halve finale van het DFB Pokal-toernooi: 'Dat vergeet ik nooit meer. Het heeft me geleerd dat grote voetballers elk moment kunnen toeslaan en de wedstrijd op momenten kunnen beslissen waarop je het niet meer verwacht. Als iedereen op zijn tandvlees loopt, kunnen spelers zoals Robben de wedstrijd alsnog beslissen.'

Spelersprofiel

L. Schmitz


Geboortedatum:
13 oktober 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Hattingen
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
80 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.