Vuurdoop van João Félix bij Atlético valt in het water door blessure

João Félix heeft zaterdagavond zijn officieuze debuut beleefd bij Atlético Madrid. De recordaankoop van 126 miljoen euro mocht van meet af aan meedoen in het oefenduel met Numancia, maar werd al voor rust geblesseerd gewisseld.

Atlético presenteerde João Félix begin deze maand aan de buitenwereld, na een immens bedrag voor hem te hebben betaald aan Benfica. De zeer talentvolle aanvaller moest vervolgens ruim twee weken wachten op zijn eerste minuten voor zijn nieuwe club.

Zaterdag was het zover: trainer Diego Simeone ruimde een basisplaats in voor zijn grote aankoop. De Portugees zocht vrijwel meteen de weg naar het doel en had een fraaie actie in huis in het zestienmetergebied van Numancia, maar verloor daarbij alsnog de bal.

Halverwege de eerste helft kreeg João Félix echter een tik tegen het dijbeen, die hem de wedstrijd kostte. Na 28 minuten haalde Simeone hem daarom naar de kant en viel Ángel Correa in.

Vanaf de kant zag de zomeraankoop hoe Atlético de wedstrijd in de tweede helft naar zich toetrok: door toedoen van Vitolo, Ivan Saponjic en Felipe eindigde de wedstrijd in 0-3. Atlético heeft nog geen mededelingen gedaan over de medische situatie van João Félix.