Vrouwen Twente kunnen ondanks nederlaag juichen

FC Twente is woensdag doorgedrongen tot de laatste zestien in de Women's Champions League. Voor eigen publiek liet de landskampioen zich met 1-2 verrassen door St. Pölten, maar de ploeg uit Oostenrijk kon de schade uit het eerste duel daarmee niet repareren.

Nadat de uitwedstrijd was uitgemond in een 2-4 zege was FC Twente de grote favoriet voor een plaats in de achtste finale. De Tukkers kenden echter een slechte start in de Grolsch Veste: al na zes minuten zette Bernadett Zágor de bezoekers op voorsprong.

Via Fenna Kalma werd het razendsnel 1-1. De spits werd eerder deze week voor het eerst opgenomen in de selectie van de Oranje Vrouwen. In de gelijkopgaande wedstrijd namen de bezoekers zes minuten na de hervatting weer de leiding; deze keer was Maria Mikolajova de doelpuntenmaker. FC Twente liet het niet verder komen.

De loting voor de laatste zestien is maandag. Deze wedstrijden worden gespeeld op 16/17 oktober (heenduels) en 30/31 oktober (returns).