FC Twente Vrouwen is in eigen huis verrassend onderuit gegaan tegen PEC Zwolle, terwijl eerder op de dag Ajax en PSV ook al puntenverlies leden.

In dit overzicht volgen we alle ontwikkelingen uit de derde speelronde van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.
FC Twente
1 - 4
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De kampioen van vorig seizoen, FC Twente vierde in mei de zevende landstitel in de clubhistorie, was het huidige Pure Energie Eredivisie-seizoen uitstekend begonnen. Na de 8-0 thuiszege op Alkmaar volgde een 0-1 overwinning bij Ajax, waardoor de ploeg van trainer Robert de Pauw koploper was na twee wedstrijden. In de derde speelronde liet FC Twente zich op eigen Sportcampus Diekman echter verrassen.

Nadat Fenna Kalma op aangeven van Renate Jansen na ruim een kwartier wel op voorsprong had gezet, was het Jill Diekman (!) die de stand in de 65ste minuut gelijk trok. En daar bleef het niet bij, want vijf minuten later zorgde Amy Banarsie met een rake kopbal voor de voorsprong van de bezoekers. Een stunt leek in de maak en een kwartier voor tijd viel de beslissing in Enschede. Uit een counter maakte Evi Maatman het derde Zwolle-doelpunt en in de extra speeltijd werd het zelfs nog 1-4 via Marit Auée.

PEC Zwolle Vrouwen komt daardoor in de Eredivisie op gelijke hoogte met FC Twente, dat door een beter doelsaldo nog wel koploper blijft.

ADO Den Haag
0 - 0
Ajax
Ajax

Ajax had het eerste duel met 7-1 gewonnen van Excelsior, maar verloor het treffen daarop met 0-1 van kampioen FC Twente. Tegen de ploeg van coach Sjaak Polak werd gehoopt op de tweede zege, maar die kwam er niet. Oranje-international Victoria Pelova (foto) was het dichtst bij die gewenste Amsterdamse treffer, maar zij raakte de paal. Ook daarna werd niet meer gescoord, waardoor Ajax op vier punten staat. ADO heeft na drie duels twee punten.

Excelsior
Excelsior
3 - 3
PSV
PSV

PSV beleefde een teleurstellende zondag. De Eindhovense vrouwen versloegen in speelronde 1 PEC Zwolle met 3-0 en hadden in speelronde 2 rust. Zondag wachtte de op papier gemakkelijke opgave bij Excelsior, dat na de ruime openingsnederlaag tegen Ajax ook met 3-0 verloor van PEC.

De fraaie openingsgoal van Angela Versluis, een stift, was daarom ook een flinke verrassing. PSV poetste die achterstand nog voor rust weg door intikkers van Naomi Pattiwael en Esmee Brugts: 1-2. Vervolgens zorgde Lieve van Vliet voor de 2-2, maar leek PSV alsnog aan het langste eind te trekken met de 2-3 van Anika Rodriguez. Geheel in stijl van het spectaculaire duel was het nog niet gedaan. Niki Ridder maakte uit een corner 3-3 en bezorgde de thuisploeg daarmee het eerste punt en PSV een domper.

sc Heerenveen
3 - 0
Alkmaar
Alkmaar

Alkmaar had zich na het pak slaag tegen FC Twente herpakt tegen ADO Den Haag. Maar tegen SC Heerenveen moest het weer een flinke nederlaag worden geslikt. De Friese gastvrouwen hadden de klus in de eerste helft al geklaard.

Roos van der Veen, Chimera Ripa en Zoï van de Ven (archieffoto) gaven SC Heerenveen een comfortabele marge die in de tweede helft niet verder werd uitgebreid. Omdat Alkmaar evenmin het doel kon vinden, werd de ruststand de eindstand.