Vrouwen FC Twente succesvol in Champions League, Martens-loos Barça wint ook

Reacties

De vrouwen van FC Twente hebben een grote stap gezet naar de achtste finales van de Champions League. In Oostenrijk werd St. Pölten met 2-4 verslagen. 

Vrouwen FC Twente succesvol in Champions League, Martens-loos Barça wint ook
St. Pölten
St. Pölten
2 - 4
FC Twente
FC Twente

Nadat de vrouwen van FC Twente eerste waren geworden in een groep met Besiktas, Górnik Leczna en FC Alashkert stond woensdagavond de eerste knock-outronde in de Champions League op het programma voor de formatie van coach Tommy Stroot.

Binnen een halfuur leek het karwei in Oostenrijk al gepiept. Fenna Kalma (foto) opende na tien minuten de score en zette na 29 minuten zelfs de 0-3 op het scorebord vanaf de stip nadat Asleigh van Weerden voor de 0-2 tekende. Toen Kalma na 75 minuten ook nog de 0-4 verzorgde, leek de return van 25 september in Enschede wel op papier afgedaan te kunnen worden.

Smetje op de wedstrijd was dan ook dat Jana Scharnböck en Bernadett Zágor in de laatste tien minuten nog wisten te scoren namens de thuisploeg, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-4. FC Twente vergat zodoende de return overbodig te maken, maar met die uitslag zetten Stroot en consorten in elk geval een heel grote stap richting de achtste finales van de Champions League.

Overige wedstrijden
Naast FC Twente kwam er ook nog een aantal Nederlandse vrouwen in buitenlandse dienst in actie. Shanice van de Sanden (Olympique Lyon) en Lieke Martens (Barcelona) ontbraken door een blessure, maar hun teamgenoten kwamen wel in actie. Van de Sanden zag haar ploeggenoten geen enkele moeite hebben met het Russische Ryazan VDV. Olympique Lyon, winnaar van de afgelopen vier edities van de Champions League, won met liefst 0-9. Martens zag haar ploeggenoten van Barcelona, onder wie Stefanie van der Gragt, met 0-2 winnen op bezoek bij Juventus. Barcelona eindigde de wedstrijd wel met tien spelers. Mapi, collega-verdediger van Van der Gragt, kreeg vlak voor tijd rood.

Dominique Bloodworth kende een gemakkelijke avond in Kosovo. De Nederlandse verdediger stond negentig minuten binnen de lijnen bij VfL Wolfsburg, dat met een 0-10 monsterzege op Mitrovica huiswaarts keerde.

Donderdag staan de overige duels op het programma in de eerste knock-outronde van de Champions League. Dan speelt onder meer het Arsenal van Daniëlle van de Donk, Jill Roord en Vivianne Miedema een uitwedstrijd tegen Fiorentina en gaat keeper Sari van Veenendaal met Atlético Madrid op bezoek bij Spartak Subotica.

Wo 11 sep. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.