Vrije dag voor vermoeide Kroaten: 'Maar we zullen er zondag klaar voor zijn'

Reacties

Zlatko Dalic heeft zijn spelers na het bereiken van de WK-finale een dag vrij gegeven. De bondscoach van Kroatië hoopt dat zijn groep de batterij weer op kan laden voor aankomende zondag.

Vrije dag voor vermoeide Kroaten: 'Maar we zullen er zondag klaar voor zijn'

Kroatië won woensdagavond in de verlenging van Engeland (2-1) en bereikte zo voor het eerst in de geschiedenis de WK-finale. De vreugde is enorm, maar dat geldt ook voor de vermoeidheid. Kroatië speelde ook in de achtste finale (tegen Denemarken) en kwartfinale (tegen Rusland) al een verlenging en heeft zo anderhalf uur meer gevoetbald dan Frankrijk, de tegenstander van zondag. De Fransen hebben bovendien nog een extra rustdag, daar zij dinsdag al in actie kwamen tegen België.

Anderhalf uur komt neer op een complete voetbalwedstrijd. 'We zijn straks waarschijnlijk het eerste team ooit dat acht wedstrijden op een WK heeft gespeeld', lachte Dalic donderdag op een persconferentie. 'We hebben de moeilijke route genomen en de spelers zijn erg vermoeid, maar we zullen er zondag klaar voor zijn. Een WK-finale speel je misschien maar één keer in je leven.'

Deze donderdag genoten de spelers van een vrije dag. 'Ze hebben ruim twee weken hun families niet gezien. Ik heb tegen ze gezegd dat ze vandaag zelf mogen beslissen wat goed voor ze is', zei Dalic. Vrijdag wordt er weer getraind en gaat de blik op de finale van zondag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frankrijk en Kroatië staan voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.