Vriends laakt vooroordelen: 'Ik ben echt geen uitzondering'

Reacties

Sinds Bart Vriends als speler van Go Ahead Eagles een aantal hoofdsteden oplepelde staat hij bekend als de bolleboos van de Nederlandse velden. De verdediger van Sparta Rotterdam blijft benadrukken dat hij echt geen geval apart is en zich absoluut niet anders voelt in de kleedkamer.

Vriends laakt vooroordelen: 'Ik ben echt geen uitzondering'
© Pro Shots

In het interview dat Vriends gaf aan VI was de eerste vraag wanneer hij het laatste interview had waarin het voornamelijk over voetbal ging. 'Tsja, dat is een goede vraag', luidt het lachende antwoord. In gesprekken met Vriends gaat het toch vooral over zaken die zich buiten de krijtlijnen afspelen. Zo begon de mandekker in 2020 een succesvolle podcast en maakte hij indruk in De Slimste Mens.

Na zijn geslaagde optreden in de populaire tv-quiz stond zijn telefoon dagenlang roodgloeiend. 'Ik was me meteen ervan bewust dat dit alleen maar kwam doordat het mensen verraste dat ik een voetballer ben. Terwijl ik om me heen zoveel mensen zie die die quiz zouden uitspelen...', blikt Vriends terug. Hij zag het beeld hoe men naar de gemiddelde voetballer kijkt maar weer eens bevestigd worden.

Het verbaast Vriends. 'Voor een deel kloppen de stereotypen wel, maar als je een tijdje speelt en goed om je heen kijkt, dan zijn er echt een hoop gasten met wie je over van alles kan praten', zegt hij. 'Van alle niveaus ook, het hoeft heus niet altijd het intellectuele groepje te zijn. Er zijn best leuke gesprekken te vinden in de kleedkamer. Je moet soms gewoon een beetje beter zoeken.'

'Ik zeg steeds met plezier dat voetballers echt niet zo dom zijn, want ik ben absoluut geen uitzondering', benadrukt Vriends, die tijdens zijn loopbaan studeerde en zijn Bachelor Communicatiewetenschap en Master Media en Journalistiek haalde. ‘Ik heb met zoveel gasten gespeeld die een leuk verhaal te vertellen hebben en met heel andere dingen bezig zijn dan alleen voetbal. Dat sneeuwt misschien een beetje onder omdat we het altijd over transfers, doelpunten en uitslagen hebben, maar er blijft ook veel ruimte over. Dat zag je ook laatst weer met Tyrell Malacia van Feyenoord. Als je eens wat anders vraagt, komt er soms best iets leuks uit.’

Lees het gehele gesprek met Bart Vriends in VI 1 of via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.