Vreven en NAC gaan in beroep tegen schorsing

Reacties

Stijn Vreven is door de KNVB voor drie duels waarvan één voorwaardelijk geschorst. De trainer van NAC Breda liet na afloop van het duel met FC Twente (1-2 verlies) in woord en gebaar zijn onvrede blijken over het optreden van Siemen Mulder, die hem daarop wegstuurde. Omdat NAC en de trainer in beroep gaan, hoeft de Belg zijn straf hoogstwaarschijnlijk pas na de winterstop uit te zitten.

Vreven en NAC gaan in beroep tegen schorsing

Woensdag maakte de aanklager betaald voetbal het schikkingsvoorstel bekend, waarop Vreven in beroep ging. Dat heeft niets uitgehaald. Na bestudering van tv-beelden en de verklaringen van het arbitrale kwartet en NAC is de schorsing gehandhaafd. 

NAC heeft laten weten in beroep te gaan, waardoor Vreven zo goed als zeker de komende duels wel op de bank zit. 'Het beroep van de zaak dient naar alle waarschijnlijkheid in januari. Tot die tijd wordt de straf van Vreven opgeschort, wat betekent dat de trainer tot die tijd tijdens wedstrijden gewoon in de dug-out plaats mag nemen', zo duidt NAC de situatie op de eigen website.

De trainer kookte van woede na afloop van de nederlaag van dinsdag. 'Er is geen enkele discussie over mogelijk dat hij (Mulder, red.) tegen ons floot. Wij verliezen deze wedstrijd gewoon door hem.'

Vreven werd eerder dit seizoen ook al weggestuurd, tijdens de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarom zat hij op de tribune tijdens het duel met Excelsior.

Voordat Vreven werd weggestuurd, moest ook NAC-doelman Nigel Bertrams het veld verlaten, voor een harde charge op Luciano Slagveer. De aanvaller van FC Twente hield aan het voorval een zware schouderblessure over, die hem maanden aan de kant houdt. Bertrams accepteerde de straf van zes wedstrijden schorsing.

'Beroep tegen schorsing Bertrams logischer dan tegen straf Vreven'
Samenvatting NAC Breda - FC Twente

Bekijk hier alle Eredivisie-samenvattingen uit ons archief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.