Vreugde na ingestudeerde goal: 'Feyenoord haalde trekker niet over'

Na het bezoek aan De Kuip (1-1) overheerste blijdschap in het kamp van VVV-Venlo. Uiteraard over het zwaarbevochten punt, maar vooral ook over de ingestudeerde corner die tot een treffer van Damian van Bruggen leidde.

Na afloop stond de doelpuntenmaker, in de 85ste minuut bepaalde hij de eindstand, met een grote glimlach de pers te woord. In die slotfase kreeg VVV een corner en door diverse loopacties kwam Van Bruggen helemaal vrij op de rand van het zestienmetergebied. Zijn dropkick resulteerde in de gelijkmaker.

'We hadden afgesproken dat we dit bij de eerste corner zouden doen', erkende Van Bruggen in gesprek met de NOS. 'Ik zat er in de rust nog over na te denken, dat we geen corner gehad hadden. En toen gebeurde dat vlak voor tijd wel. De bal kwam eigenlijk niet eens zo heel lekker, dus ik dacht: ik schiet 'm maar met de buitenkant en met een dropkick. Hij draaide van iedereen af en toen zag ik die bal erin gaan. Toen was bij mij wel even sprake van kortsluiting', vervolgde de gevierde VVV-man, die een speciaal vreugdetafereel had ingestudeerd. 'Een hartje voor mijn vriendin. Ze zat in het stadion, ze zal me zo nog wel even opbellen.'

Coach Maurice Steijn was al even blij met de belangrijke goal. 'Als je ziet hoe we met krachten hebben gesmeten om in de wedstrijd te blijven. Feyenoord haalde de trekker niet over en daardoor pakken wij door één moment tegen de verhouding in een punt. Ik had in de slotfase wel het idee dat Feyenoord op twee gedachten hinkte', analyseerde de coach van de Limburgers, die trots was op de wijze waarop de 1-1 tot stand kwam. 'We hadden er op getraind. Dan is het heel mooi dat dat eruit komt. We wisten dat we maar een aantal mogelijkheden zouden krijgen en dat je het misschien van een corner of een vrije trap moet hebben. Dan is dit dus heel lekker.'