Vormer speelt ongelukkige rol in comeback van Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft opnieuw teleurgesteld in de Champions League. Na de ruime nederlaag op bezoek bij Paris Saint-Germain werd pas na een ongelukkig moment van Ruud Vormer een punt gepakt tegen Club Brugge.

Vormer speelt ongelukkige rol in comeback van Real Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 2
Club Brugge
Club Brugge

Emmanuel Dennis liet voor de wedstrijd al weten dat hij een tattoo zou laten zetten als hij trefzeker was in Estadio Santiago Bernabéu, al na negen minuten kon de inkt klaargezet worden. Real Madrid opende zwak en Club Brugge sloeg keihard toe. Na tweemaal randje buitenspel verraste Dennis zichzelf en keeper Thibaut Courtois. De spits verslikte zich in de bal, maar verschalkte daar wel Courtois mee.

Het was het begin van een bijzondere avond in Madrid, waar het wankele spel van de thuisclub werd gekraakt door Vormer en zijn teamgenoten. Het was niet dat Real Madrid geen kansen kreeg, maar de huidige koploper van La Liga faalde in de afronding. Zo schoot Toni Kroos tweemaal rakelings naast. Tussendoor sloeg Club Brugge wel toe: Dennis werkte de bal vijf minuten voor rust na een struikelpartij knap over Courtois heen.

Diezelfde Courtois bleef na de rust achter in de kleedkamer. Maagklachten, volgens Spaanse media. Het betekende voor Alphonse Aréola zijn Europese debuut in dienst van Real Madrid en de van PSG gehuurde goalie onderscheidde zich meteen in het tweede bedrijf. Aréola kwam snel van zijn lijn en voorkwam tien minuten na rust dat Dennis zijn hattrick completeerde. Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Sergio Ramos kopte op aangeven van Karim Benzema raak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De aansluitingstreffer was voor Real Madrid ook meteen een kantelpunt, de club begon meer en meer te creëren. Daarbij viel Eden Hazard, zoals in zijn eerdere duels voor De Koninklijke, niet op. De Belg maakt de verwachtingen in Spanje absoluut nog niet waar en ook bij de 2-2 was hij niet betrokken. De goal viel vijf minuten voor tijd, toen Vormer niet meer op het veld stond. De Nederlander was niet gewisseld, maar kreeg zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Vinicius Júnior (zie video onder). Vormer was nog niet in de kleedkamer of de gelijkmaker viel. Uit de vrije trap na de overtreding van Vormer kopte Casemiro raak voor de gelijkmaker.

Met een man meer werd de druk op de defensie van Club Brugge nog groter, maar verder dan een teleurstellend punt kwam Real Madrid niet tegen de Belgen. Voor de recordkampioen in de Champions League is de start in het elitetoernooi bijzonder slecht. Tijdens de eerste speelronde werd al met 0-3 verloren van PSG.

'Het lijkt wel of de broer van Hazard die niet kan voetballen bij Real speelt'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Vormer
Meer over R. Vormer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.