Vormer opgevolgd door ploeggenoot als beste van België

Reacties

Hans Vanaken heeft woensdagavond de Gouden Schoen in de wacht gesleept in België, de prijs voor de beste voetballer in de Belgische competitie over het jaar 2018. Hij volgt daarmee zijn ploeggenoot Ruud Vormer op.

Vormer opgevolgd door ploeggenoot als beste van België

De 26-jarige Vanaken, die een deel van zijn jeugdopleiding genoot bij PSV, was in de tweede helft van het vorige seizoen goed voor zeven doelpunten en vijf assists en dit seizoen al voor tien treffers en liefst veertien assists. Hij was dan ook de grote favoriet voor het winnen van de Gouden Schoen en maakte die favorietenstatus waar.

Zo is het voor het derde jaar op rij een speler van Club Brugge die de Gouden Schoen wint in België. Vanaken houdt Mehdi Carcela (Standard Luik) en Alejandro Pozuelo (KRC Genk) achter zich. Club Brugge-trainer Ivan Leko werd verkozen tot Trainer van het Jaar, terwijl Club-spits Wesley won in de categorie Talent van het Jaar.

Vormer, de winnaar van de vorige editie, haalde dit jaar opnieuw de toptien. Waar de Nederlander een jaar geleden de allerbeste was in België, eindigde hij nu als achtste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.