Vormer laat met Club Brugge kans op belangrijke CL-punten liggen

Club Brugge is er woensdagavond niet in geslaagd om het op het oog makkelijkste duel in Groep A van de Champions League te winnen. Thuis tegen Galatasaray kwamen de Belgen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel in de poule die door Paris Saint-Germain en Real Madrid wordt gecompleteerd.

Club Brugge
Club Brugge
0 - 0
Galatasaray
Galatasaray

De wedstrijd betekende een confrontatie tussen Oranje-internationals Ruud Vormer en Ryan Babel. Vormer was betrokken bij de eerste kansen voor Brugge. Na negentien minuten kopte verdediger Matej Mitrovic over het doel uit een vrije trap van de Nederlandse middenvelder, die kort daarvoor al een voorzet gaf uit open spel en zo Emmanuel Dennis in scoringspositie bracht. Vormer toonde zich in de beginfase belangrijk in het aanvalsspel van Brugge. Aan de andere kant zette Babel een goede actie in en stuitte hij op keeper Simon Mignolet.

Brugge bleef daarna de iets betere partij in de eerste helft, al bleven schoten op doel uit voor de Belgen. Federico Ricca schoot nog wel van afstand hard tegen de lat, terwijl Dennis de bal voorlangs werkte. De aanvaller was kort na rust opnieuw dicht bij een goal toen hij oog in oog met Galatasaray-doelman Fernando Muslera kwam te staan. Dennis ging voor eigen succes en schoot tegen de keeper op.

Ryan Babel in actie tegen Club Brugge.

De wedstrijd leek daarna meer spektakel te krijgen. David Okereke kopte in de handen van Muslera na een hoekschop van Vormer, terwijl invaller Lois Openda over het doel schoot. Namens Galatasaray schampte Sofiane Feghouli de lat met een schot van ver. Vervolgens speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af en bleven grote kansen enige tijd uit, tot Yuto Nagatomo het publiek wakker schudde.

Van buiten het strafschopgebied vuurde de Japanner naast in een fase waarin Galatasaray sterker was. Brugge hoopte in de slotfase nog op een strafschop na een handsbal aan Turkse zijde, maar daar stak de VAR een stokje voor. Radamel Falcao raakte ook nog het zijnet met een kopbal uit een hoekschop. Zo eindigde het in 0-0 in het Jan Breydelstadion, waar Ryan Donk met nog enkele seconden op de klok mocht invallen en zelfs nog een gele kaart pakte.

Zo beginnen Club Brugge en Galatasaray met een punt aan de groepsfase en spelen de komende wedstrijden tegen Real en PSG. Het zijn loodzware affiches voor de twee underdogs in Groep A.